Κοσμος

Κορωνoϊός: Φρίκη στο Εκουαδόρ με σορούς στο δρόμο (video)

Καταμετρήθηκε στους δρόμους αριθμός νεκρών μεγαλύτερος από τον επίσημο αριθμό θυμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνoϊός : Φρίκη στο Εκουαδόρ με σορούς στο δρόμο
Κορωνoϊός : Φρίκη στο Εκουαδόρ με σορούς στο δρόμο © EPA/Marcos Pin

Τα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια για να δεχτούν τους ασθενείς με κορωνoϊό, τα νεκροτομεία και τα νεκροταφεία ασφυκτιούν.

Στη δεύτερη πόλη του Ισημερινού, Γκουαγιακίλ, το channel4 καταμέτρησε στη μέση του δρόμου αριθμό νεκρών μεγαλύτερο από τον επίσημο αριθμό των θυμάτων από κορωνοϊό.

Η δυτική αυτή πόλη είναι ερημωμένη, καθώς έχει επιβληθεί καραντίνα, και οι κάτοικοι ασκούν δριμεία κριτική στον πρόεδρο της χώρας, Λένιν Μορένο, κατηγορώντας τον για κατάρρευση του συστήματος υγείας. Τα νοσοκομεία δεν έχουν κρεβάτια για να δεχτούν ασθενείς, και τα νεκροτομεία αλλά και τα νεκροταφεία, ασφυκτιούν.

Προσοχή, σκληρές εικόνες

[[{"fid":"769200","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"Bodies left in streets of Guayaquil as Ecuador struggles with coronavirus","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Χωρίς να υπάρχει χώρος για τις σορούς των οικείων τους, που χάθηκαν από τον κορωνοϊό, ορισμένοι κάτοικοι λένε ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τις τοποθετήσουν έξω.

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους νεκρούς πεθαίνουν εξαιτίας του Covid-19. Πολλές οικογένειες λένε ότι οι αγαπημένοι τους είχαν συμπτώματα του ιού, ενώ άλλοι γνωρίζουν μόνο ότι οι άρρωστοι δεν έγιναν δεκτοί για νοσηλεία στα υπερπλήρη νοσοκομεία της Guayaquil.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

«Περιμένουμε πέντε ημέρες» δήλωσε ο Fernando Espana, σε βίντεο που έλαβε το Reuters στις 30 Μαρτίου, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση των αρχών να παραλάβουν μέλος της οικογένειάς του.

Ένα φέρετρο που περιέχει το σώμα ενός προσώπου που υποτίθεται ότι έχει πεθάνει από το Covid-19 είναι τυλιγμένο σε πλαστικό και καλυμμένο με χαρτόνι, έξω από ένα συγκρότημα οικογενειακών διαμερισμάτων στο Guayaquil στις 2 Απριλίου.

Τα εθνικά στοιχεία δείχνουν ότι οι αρχές του Ισημερινού έχουν συλλέξει περισσότερα από 300 σώματα από ιδιωτικές κατοικίες στην πόλη αυτή – η οποία έχει 2,99 εκατομμύρια κατοίκους.

Ο Jorge Wated, επικεφαλής μιας στρατιωτικής ομάδας που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, σε τηλεοπτική συνέντευξη την Τετάρτη, δήλωσε ότι η ομάδα του τις τρεις τελευταίες μέρες προχώρησε σε απομάκρυνση έως και 150 νεκρών ημερησίως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ