Κοσμος

Κυριόπουλος - Κορωνοϊός: Η οικονομική κρίση θα «σκεπάσει» τα πάντα

Η πανδημία Covid-19 θα προκαλέσει καθίζηση στο παγκόσμιο ΑΕΠ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δραματικές οι επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, εκτιμά ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος

Δραματικές είναι οι εκτιμήσεις όλων των διεθνών οικονομικών αναλυτών σχετικά με το βάθος της επερχόμενης πλανητικής οικονομικής καθίζησης λόγω κορωνοϊού.

Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020 ο κορυφαίος Έλληνας καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας, Γιάννης Κυριόπουλος. Η τοποθέτηση Κυριόπουλου έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο στρογγυλό τραπέζι για την πανδημία του νέου κορωνοϊού SARS - COV 2, το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κυριόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ακόμη και τα ανθρώπινα τραύματα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού SARS – COV 2 θα "σκεπάσει" η επερχόμενη οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους αναλυτές, εκτιμάται ότι θα προκαλέσει καθίζηση της τάξης περίπου του 2% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, μέγεθος ήδη τεράστιο και συγκλονιστικό».

Και πρόσθεσε: «Οι πιο απαισιόδοξοι οικονομικοί αναλυτές κάνουν λόγο για επερχόμενη καθίζηση του παγκοσμίου ΑΕΠ σε διψήφιο ποσοστό παγκόσμιας ύφεσης».