- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα δανείζει τη βρετανική κυβέρνηση
Δαπάνες και φορολογικές μειώσεις ρεκόρ έχει υποσχεθεί ο Μπόρις Τζόνσον
Από την Τράπεζα της Αγγλίας θα μπορεί να δανείζεται η κυβέρνηση της Βρετανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αν δεν μπορεί να βγει στις αγορές
Στήριξη της βρετανικής κυβέρνησης από την Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς συμφώνησε να δανείζει χρήματα προσωρινά στην κυβέρνηση, αν δεν είναι δυνατόν εκείνη να αντλήσει άμεσα κεφάλαια από τις αγορές, επαναφέροντας ένα μέτρο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.
Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί δαπάνες και φορολογικές μειώσεις - ρεκόρ για να προσπαθήσει να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους από τη δυνητικά μεγαλύτερη ύφεση εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ενισχύοντας κατά δεκάδες δισ. στερλίνες τα σχέδιά της για δανεισμό. Η Βρετανία δανείζεται κανονικά χρήματα από τις αγορές με εκδόσεις ομολόγων και αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές έδειξαν ισχυρή διάθεση να αγοράσουν τέτοιους τίτλους, αξίας άνω των 10 δισ. στερλινών, ορισμένους από αυτούς με χαμηλές αποδόσεις - ρεκόρ. Ωστόσο, οι αγορές ήταν πολύ πιο ταραγμένες τον περασμένο μήνα, πριν ανακοινώσει η Τράπεζα της Αγγλίας την αγορά χρέους, ύψους 200 δισ. στερλινών, κυρίως κρατικών ομολόγων.
Η σημερινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας επιτρέπει στην κυβέρνηση να δανεισθεί δισεκατομμύρια στερλινών απευθείας από τον λογαριασμό υπεραναλήψεων που έχει στην Τράπεζα της Αγγλίας. «Ως προσωρινό μέτρο, θα προσφέρει μία βραχυπρόθεσμη πηγή πρόσθετης ρευστότητας στην κυβέρνηση, αν χρειασθεί να εξομαλύνει τις ταμειακές ροές της και να στηρίξει τη συντεταγμένη λειτουργία των αγορών», αναφέρει κοινή ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας και του υπουργείου Οικονομικών. Ο όποιος δανεισμός της κυβέρνησης θα αποπληρωθεί έως το τέλος του έτους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεργασία Lloyd’s με ΗΠΑ για την ασφάλεια της ναυτιλίας
«Ακούμε τις εκρήξεις και προσπαθούμε να μαντέψουμε πόσο μακριά είναι και πού έπεσαν», λένε τρεις Ιρανοί που επέλεξαν να παραμείνουν στην Τεχεράνη
Η απάντηση του Λονδίνου στα αιτήματα των συμμάχων της
Το Παρίσι ξεκαθαρίζει ότι επιτρέπονται μόνο αμερικανικά υποστηρικτικά αεροσκάφη στη βάση Ιστρ
Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση «Roaring Lion»
Φυγή κατοίκων μετά το τελεσίγραφο του ισραηλινού στρατού για περιοχές που ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ
Η συμφωνία της Γενεύης τίθεται σε εφαρμογή - Επιστρέφουν στις πατρίδες τους 500 στρατιώτες από κάθε πλευρά
Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη κινητοποιήσει συμμάχους της για την ενίσχυση της ασφάλειας στο νησί
Γυναίκα που υπήρξε σύντροφος του ατιμασμένου γαλαζοαίματου επιχειρεί να τον «ξεπλύνει»
H κίνηση πλοίων στο Στενό του Ορμούζ είχε μειωθεί πάνω από 80%
Για μικρές χώρες τα παιχνίδια ισχύος, οι εύκολες βεβαιότητες και οι λαϊκίστικες λυκοφιλίες μπορεί κάποια στιγμή να κοστίσουν πολύ ακριβά
«Ο λαός μας σφαγιάζεται βάναυσα» λέει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών
Μια ημερομηνία που παραμένει σημείο αναφοράς για τα δικαιώματα και την ισότητα
Την Κύπρο επισκέπτεται ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Kλιμακώνεται η ένταση στον Ινδικό Ωκεανό - Αγωνία για νέα επίθεση
Η ισπανική φρεγάτα θα συνοδεύει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και τα ελληνικά πολεμικά πλοία
Οδεύει προς τις κάλπες ο Άαρον Σπένσερ, που σκότωσε τον φερόμενο ως κακοποιητή της κόρης του
Οι απολογισμοί νεκρών που έχουν έως τώρα ανακοινωθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.