Κοσμος

Παράγοντας κινδύνου για κορωνοϊό η παχυσαρκία

«Οι υπέρβαροι να προσέχουν πολύ», δήλωσε ο Γάλλος επικεφαλής επιδημιολόγος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υψηλός παράγοντας κινδύνου ευαλωτότητας στον κορωνοϊό είναι η παχυσαρκία, σύμφωνα με τον Γάλλο επικεφαλής επιδημιολόγο, που συμβουλεύει την κυβέρνηση

Κύριος παράγοντας κινδύνου για μόλυνση από κορωνοϊό είναι η παχυσαρκία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Γαλλίας. Ο καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, που είναι επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που κάνει τις εισηγήσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επιδημίας, ανέφερε ότι έως και 17 εκατ. από τα 67 εκατ. των Γάλλων πολιτών αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο από τον κορωνοϊό λόγω ηλικίας, ασθενειών ή παχυσαρκίας.

«Αυτός ο ιός είναι τρομακτικός, μπορεί να χτυπήσει νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα υπέρβαρους νέους ανθρώπους. Εκείνοι που είναι υπέρβαροι πρέπει πραγματικά να προσέχουν», δήλωσε ο Ντελφρεσί στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info. «Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχούμε για τους φίλους μας στην Αμερική, όπου το πρόβλημα της παχυσαρκίας είναι καλά γνωστό και όπου θα έχουν πιθανόν τα περισσότερα προβλήματα λόγω παχυσαρκίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ντελφρεσί, το ποσοστό θνησιμότητας για τους νέους που εισάγονται στα νοσοκομεία με σοβαρή αναπνευστική ασθένεια COVID-19 είναι περίπου 2%, όμως αυξάνεται στο 14% για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Να σημειωθεί ότι η παχυσαρκία έχει αναφερθεί ως μια πιθανή εξήγηση για τον μεγαλύτερο από το μέσο όρο θανάτων από κορωνοϊό στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ και στο Μεξικό.