Κοσμος

Κορωνοϊός: Η Daily Mail δίνει στο προσωπικό μετοχές αντί μισθών

«Εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τη βιομηχανία μας» επισημαίνει ο Τζόναθαν Ρόδεμιρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Η Daily Mail κάνει μειώσεις στους μισθούς με αντάλλαγμα μετοχές
Κορωνοϊός: Η Daily Mail κάνει μειώσεις στους μισθούς με αντάλλαγμα μετοχές ©EPA/ANDY RAIN

H Daily Mail ζήτησε από τους υπαλλήλους να μειωθεί ο μισθός τους με αντάλλαγμα μετοχές της εταιρείας λόγω κορωνοϊού.

O όμιλος ΜΜΕ Daily Mail and General Trust ζήτησε από τους εργαζομένους του να δεχθούν κλιμακωτή μείωση μισθών με τη διαφορά να δίνεται σε μετοχές. Αυτή η πρόταση γίνεται προκειμένου να βοηθήσουν την εταιρεία να ανταπεξέλθει στο διπλό πλήγμα της μείωσης των διαφημιστικών εσόδων και της πτώσης στην κυκλοφορία, που προκάλεσε η κρίση του νέου κορωνοϊού.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τη βιομηχανία μας» επισημαίνει ο Τζόναθαν Ρόδεμιρ, πρόεδρος της DMGT και κύριος μέτοχος, σε μια επιστολή προς το προσωπικό του DMGT Media.

«Με τον κόσμο να περιελίσσεται στην ύφεση, έχουμε δει, και πρέπει να αναμένουμε, σημαντική μείωση στα διαφημιστικά έσοδα, την ώρα που οι ισχύοντες περιορισμοί έχουν επίσης προκαλέσει μεγάλη πτώση στην κυκλοφορία».

Η εταιρεία, που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mail και Mail on Sunday κι είναι ιδιοκτήτρια του ιστότοπου the MailOnline, αναφέρει ότι ζητάει από το προσωπικό που κερδίζει πάνω από 40.000 λίρες (49.000 δολάρια) τον χρόνο, να δεχθεί κλιμακωτές μειώσεις μισθών που θα κυμαίνονται από 1 - 26% και να λάβει ως αποζημίωση μερίδιο μετοχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ