Κοσμος

Κορωνοϊός: Τίγρη θετική σε ζωολογικό κήπο στο Μπρονξ

Η 4χρονη Νάντια είναι το πρώτο στον κόσμο κρούσμα Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τίγρη, Κορωνοϊός
Τίγρη στο Μπρονξ θετική στον κορωνοϊό © Pixabay

Τίγρη στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ διαγνώστηκε θετική στον νέο κορωνοϊό. Η Νάντια είναι τεσσάρων ετών.

Μια 4χρονη μαλαισιανή τίγρη στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Η τίγρη που λέγεται Νάντια πιστεύεται ότι είναι η πρώτη περίπτωση ζώου που φέρεται να μολύνθηκε με τον Covid-19 από άνθρωπο.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στη Νέα Υόρκη αναφέρουν ότι το θετικό τεστ έχει επιβεβαιωθεί από τις Εθνικές Υπηρεσίες Κτηνιατρικής των ΗΠΑ που εδρεύουν στην Αιόβα.

Η Νάντια κι άλλες έξι τίγρεις πιστεύεται  ότι προσβλήθηκαν από τον ιό από έναν εργαζόμενο του ζωολογικού κήπου που ήταν φορέας του φονικού ιού αλλά δεν είχε συμπτώματα. Τα αιλουροειδή παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα στα τέλη του Μαρτίου. Ένα από τα συμπτώματά τους ήταν ο ξηρός βήχας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου όλα τα αιλουροειδή είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να αναρρώσουν.

Bronx Zoo on Instagram: “We couldn’t pick so today we’re enjoying #tongueouttuesday and #tigertuesday together. We hope you won’t mind ?? . . #bronxzoo #tiger…”


Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ είναι κλειστός από τις 16 Μαρτίου στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όπως σημειώνει το Associated Press η είδηση αυτή προκαλεί νέα ερωτήματα σχετικά με τη μετάδοση του κορωνοϊού στα ζώα.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απόδειξη που να δείχνει ότι τα ζώα μπορούν να διασπείρουν τον ιό στους ανθρώπους ή ότι μπορεί να αποτελούν εστία μόλυνσης στις ΗΠΑ» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ