Κοσμος

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον

Για εξετάσεις και για «όσο χρειαστεί»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, εισήχθη σε νοσοκομείο δέκα ημέρες μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Guardian o Βρετανός πρωθυπουργός θα υποβληθεί σε εξετάσεις και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για «όσο χρειαστεί». 

«Εξακολουθεί να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Πρωθυπουργού διευκρινίζοντας ότι ο υψηλός πυρετός είναι ένα από αυτά τα επίμονα συμπτώματα. 

Η εισαγωγή του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου στο νοσοκομείο χαρακτηρίζεται ως «προληπτικό μέτρο», το οποίο αποφασίστηκε έπειτα από εισήγηση του θεράποντος γιατρού του. Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησής του και απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους συμπολίτες του για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ωστόσο, το BBC μεταδίδει ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα περάσει αυτήν τη νύχτα στο νοσοκομείο και επομένως ο υπουργός Εξωτερικών και πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης Ντομινίκ Ράαμπ θα είναι ο προεδρεύων της αυριανής πρωινής σύσκεψης του υπουργικού συμβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στις 27 Μαρτίου ο Μπόρις Τζόνσον έγινε ο πρώτος ηγέτης της διεθνούς κοινότητας που διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό και έκτοτε τελεί σε απομόνωση στην πρωθυπουργική οικία του Λονδίνου, στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.