Κοσμος

Κορωνοϊός: Η Γερμανία επικρίνει τα έκτακτα μέτρα της Ουγγαρίας

Όπως σημείωσαν πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίκτορ Όρμπαν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν © EPA/ARIS OIKONOMOU

Την ανάγκη τήρησης των κανόνων του κράτους δικαίου επεσήμανε η Γερμανία που κατακρίνει τα έκτακτα μέτρα της Ουγγαρίας για τον κορωνοϊό.

Τα έκτακτα μέτρα της Ουγγαρίας για τον κορωνοϊό επικρίνει η Γερμανία τονίζοντας το ζήτημα της συγκέντρωσης υπερεξουσιών στα χέρια του πρωθυπουργού Βίκτορ Ουρμπάν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινότητα αξιών και δικαίου - αξιών όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα. Και λειτουργεί ως κοινότητα αξιών μόνο όταν όλα τα κράτη - μέλη τηρούν και υπερασπίζονται αυτές τις αξίες», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ και συμπληρώνει πως «μπορεί να ζούμε σε περίοδο έκτακτης κατάστασης λόγω του κορωνοϊού και να πρέπει να δράσουμε αποφασιστικά προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, αλλά και σε περιόδους κρίσης είναι η στιγμή εφαρμογή του κράτους δικαίου».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, Μαρία Άντεμπαρ σημείωσε ότι «όταν σε μια νομοθεσία έκτακτης ανάγκης υπάρχουν τόσοι περιορισμοί, αυτό είναι λόγος ανησυχίας». Τέλος, ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Ροτ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπουργό Δικαιοσύνης της Ουγγαρίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ