Κοσμος

Κορωνοϊός: Αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας στην Ισπανία

Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων στις γραμμές βοήθειας αυξήθηκε κατά 12,4%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αύξηση στις κλήσεις βοήθειας για ενδοοικογενειακή βία στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού
Αύξηση στις κλήσεις βοήθειας για ενδοοικογενειακή βία στην Ισπανία λόγω κορωνοϊού ©EPA/ERNESTO MASTRASCUSA

Αύξηση των τηλεφωνημάτων στις γραμμές βοήθειας για τα θύματα ενδοοικοκογενειακής βίας την περίοδο των μέτρων περιορισμού λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισπανικής κυβέρνησης, αυξήθηκαν κατακόρυφα οι κλήσεις στη γραμμή βοήθειας για τα θύματα οικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων της καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Ο αριθμός των τηλεφωνημάτων αυξήθηκε κατά 12,4%, ενώ οι διαδικτυακές συνομιλίες στον ιστότοπο της γραμμής βοήθειας αυξήθηκαν κατά 270%, όπως ανέφερε το υπουργείο Ισότητας.

Η Ισπανία, όπως και πολλές άλλες χώρες, εισήγαγε αυστηρούς περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η Ισπανία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, με 9.053 θανάτους μέχρι σήμερα.

Ανησυχώντας για μια αύξηση της βίας κατά των γυναικών καθώς οι άνθρωποι είναι επιτακτικό να μένουν στα σπίτια τους και μπορούν να βγουν μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα, να πάνε στο φαρμακείο ή, σε μερικές περιπτώσεις, για να εργαστούν, η κυβέρνηση ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία προτρέποντας τις γυναίκες να καλούν στη γραμμή βοήθειας. «Είμαστε εδώ για εσάς», αναφέρεται σε μια αφίσα με τον αριθμό 016 της γραμμής βοήθειας.

Αν και οι περισσότεροι εργαζόμενοι πρέπει να μένουν στο σπίτι, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως όλες οι υπηρεσίες που βοηθούν γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας θα παραμείνουν ανοικτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ