Κοσμος

Ο Μακρόν «ρίχνει» 4 δισ. ευρώ στη μάχη με τον κορωνοϊό

«Στρατηγική» επένδυση σε μάσκες και αναπνευστήρες μέχρι το τέλος του 2020

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοινώνει επένδυση 4 δισ. ευρώ για την παραγωγή μασκών και αναπνευστήρων στη Γαλλία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προανήγγειλε ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επένδυση του ποσού των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ σε προϊόντα «στρατηγικής σημασίας» για τη μάχη εναντίον του νέου κορωνοϊού, όπως αναπνευστήρες, μάσκες κ.ά.. Στόχος του προέδρου της Γαλλίας είναι η χώρα του είναι «πλήρως και απολύτως αυτάρκης» μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Η προτεραιότητά μας σήμερα είναι να αρχίσουμε να παράγουμε από σήμερα στη Γαλλία», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της επίσκεψής του σε εργοστάσιο παραγωγής μασκών κοντά στην Ανζέρ. «Κάποια προϊόντα και κάποια υλικά είναι στρατηγικής σημασίας και χρειαζόμαστε μια Ευρώπη ανεξάρτητη στην παραγωγή αυτών των αγαθών», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας και πρόσθεσε, «η επομένη της μάχης με τον κορωνοϊό δεν θα είναι μια μέρα σαν τις προηγούμενες. Πρέπει να ξαναχτίσουμε την εθνική και ευρωπαϊκή μας κυριαρχία».  

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στον Guardian ο Εμανουέλ Μακρόν και η κεντρώα κυβέρνησή του δέχονται σφοδρή κριτική για ολιγωρίες απέναντι στην κρίση. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση όφειλε να αντιδράσει νωρίτερα παράγοντας προϊόντα, όπως οι μάσκες, και όχι να τα αγοράζει από την Κίνα.