Κοσμος

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 837 νεκροί σε μια ημέρα

Τραγωδία δίχως τέλος στη γειτονική χώρα - 4.233 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν στην Ιταλία 837 ασθενείς με κορωνοϊό - Στους 12.428 τα συνολικά θύματα της επιδημίας.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ιταλία. Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν 837 νεκροί από κορωνοϊό σε μια ημέρα στην Ιταλία. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, επιβεβαιώθηκαν και 4.233 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Η λίστα των θυμάτων από Covid-19 μακραίνει καθημερινά στην Ιταλία και έχει φθάσει πλέον τους 12.428, την ώρα που τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού ανέβηκαν στα 105.972.

Σύμφωνα με τη live ενημέρωση στο νέο site για τον κορωνοϊό της Athens Voice (www.athensvoice.gr/koronoios), η Ιταλία είναι πρώτη σε νεκρούς από κορωνοϊό στον κόσμο, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας σε συνολικά κρούσματα Covid-19 πίσω από τις ΗΠΑ.

Ξεπέρασαν τους 12.400 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία/© athensvoice.gr/koronoios

«Η χώρα έφτασε στο σημείο ανώτατης διάδοσης του ιού και τώρα αναμένεται η αρχή της καθοδικής πορείας. Το σημείο αυτό, όμως, δεν είναι μια κορυφή, είναι οροπέδιο. Αν δεν τηρήσουμε με προσοχή τα μέτρα που έχουν εγκριθεί, η επιδημία μπορεί να ξαναρχίσει να διαδίδεται με δύναμη» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Σίλβιο Μπρουζαφέρο, πρόεδρος στο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας.

«Χρειάζονται πιο γρήγορα τεστ για τον εντοπισμό των αντισωμάτων και είναι ακριβώς αυτό που οι ιταλικές υγειονομικές αρχές θέλουν να κάνουν» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας: «Στόχος μας είναι ο δείκτης μεταδοτικότητας να παραμείνει κάτω από το 1%, για να φτάσει στο μηδέν και θα χρειαστούν μήνες».