Κοσμος

Ανησυχία για Πούτιν - Συναντήθηκε με γιατρό που είχε κορωνοϊό

Συνομίλησαν για την εξάπλωση του Covid-19 στη Ρωσία - Κανείς από τους δύο δεν φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε με γιατρό που είχε κορωνοϊό
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε με γιατρό που είχε κορωνοϊό/© EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με γιατρό που είχε κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Μόσχας - Έκανε το τεστ για τον Covid-19.

Με γιατρό που είχε κορωνοϊό, συναντήθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν -εξέλιξη που προκάλεσε ανησυχία στο Κρεμλίνο. Την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πραγματοποιήσει επισκέψεις σε νοσοκομεία της Μόσχας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα νεότερα με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως μετέδωσε τo RIA Novosti, ο Πούτιν συναντήθηκε με γιατρό που είχε κορωνοϊό. Είχαν μια συζήτηση για την κατάσταση στα νοσοκομεία της Μόσχας και -σύμφωνα με το Reuters- κανένας από τους δύο δεν φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό. Ο γιατρός, ονόματι Ντένις Προτσένκο, έγραψε στο Facebook: «Ναι, είμαι θετικός στον κορωνοϊό. Αισθάνομαι, όμως, πολύ καλά. Έχω απομονωθεί στο γραφείο μου. Πιστεύω ότι έχει κάνει δουλειά η ανοσία που έχω αναπτύξει αυτόν τον μήνα».

Αξιωματούχος του Κρεμλίνου, που μίλησε στο Ria Novosti υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο Πούτιν έκανε το τεστ για κορωνοϊό, ξεκαθαρίζοντας πως: «όλα κάλα».

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία ανέβηκε κατακόρυφα το τελευταίο 24ωρο, καθώς επιβεβαιώθηκαν 500 νέοι φορείς. Η Ρωσία είναι μια από τις χώρες που ψάχνει να βρει εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Συνολικά, σε όλη τη ρωσική επικράτεια έχουν καταγραφεί 2.337 κρούσματα κορωνοϊού. Οι νεκροί από Covid-19 έχουν φθάσει τους 17.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ