Κοσμος

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα τέθηκε η Μόσχα

Όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία
Σε καραντίνα η Μόσχα © EPA/ALEXEI DRUZHINIΝ

Για τα απολύτως απαραίτητα θα μετακινούνται στο εξής οι κάτοικοι της Μόσχας, η οποία τέθηκε και επίσημα σε καθεστώς καραντίνας.

Σε καραντίνα τέθηκε η Μόσχα από το βράδυ της Κυριακής προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν.

Ακόμα, οι Αρχές της πρωτεύουσαν έκαναν αναφορά για ένα «έξυπνο σύστημα ελέγχου» υπονοώντας πως στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν κάμερες ή και ο εντοπισμός των πολιτών μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Οι σχεδόν 12 εκατομμύρια κάτοικοι της ρωσικής πρωτεύουσας δεν θα επιτρέπεται να βγουν από το σπίτι, παρά μόνο για να πάνε στο γιατρό, στη δουλειά (αν παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες), για να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα ή φαρμακείο, ή για τη βόλτα του κατοικίδιου, που δεν πρέπει να γίνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από το σπίτι τους.

Μάλιστα, ο Μιχαήλ Μισούστιν ζήτησε σήμερα από τους περιφερειακούς κυβερνήτες να εξετάσουν την επιβολή των ίδιων περιορισμών στις μετακινήσεις με αυτούς που επιβλήθηκαν στη Μόσχα με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Να θυμίσουμε ότι στη Ρωσία έχουν ανακοινωθεί 1.534 κρούσματα εκ των οποίων περισσότερα από 1.000 βρίσκονται στη Μόσχα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ