Κοσμος

Εθνική τραγωδία ο κορωνοϊός στην Ισπανία – 832 νεκροί σε 24 ώρες

Στα 72.248 από σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία, κορωνοϊός
Απολυμάνσεις εργαζομένων στα νεκροταφεία της Ισπανίας © EPA/NACHO IZQUIERDO

Κορωνοϊός: Εφιάλτης χωρίς τέλος για την Ισπανία με 832 νεκρούς σε ένα 24ωρο.

Νέο θλιβερό ρεκόρ ημέρας στον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ισπανία. Όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, στη live κάλυψη των κρουσμάτων του κορωνοϊού στον κόσμο, από την Παρασκευή στο Σάββατο 832 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία από τον Covid-19. Ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στη Μαδρίτη αναφέρει ότι οι νεκροί στη χώρα της Ιβηρικής έφτασαν τους 5.690.

Επιπροσθέτως, επιβεβαιώθηκαν σήμερα 72.248 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ενώ ο εν λόγω αριθμός χθες Παρασκευή ήταν στα 64.059 περιστατικά.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων μέτρων και ελέγχων σε εθνικό επίπεδο. Η Ισπανία τελεί σε καραντίνα και ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών εδώ και 15 ημέρες και η ημερομηνία άρσης του μέτρου είναι η 11η Απριλίου. 

Μιλώντας στον Guradian, μετά το ρεκόρ ημέρας στον απολογισμό των θυμάτων του νέου κορωνοϊού, η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια είπε: «Έχουμε πράξει ό,τι ήταν απαραίτητο μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι». Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 μετά την Ιταλία.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ