Κοσμος

Fake News ο «Ισπανός γιατρός που συγκλόνισε»

Μεγάλα ενημερωτικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο ενός «Ισπανού γιατρού» που υποστηρίζει πως «Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν ανώδυνα και να ζήσουν οι πιο νέοι»

360811-747246.jpg
Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fake-ispanos-giatros-koronoios.jpg

Fake το βίντεο του «ισπανού γιατρού» που υποστηρίζει ότι ναρκώνονται οι μεγαλύτεροι που προσβάλλονται από κορωνοϊό, για να ζήσουν οι μικρότεροι.

Ισχυρισμός: Ισπανός γιατρός υποστηρίζει ότι ναρκώνουν τους 65χρονους για να πεθάνουν ανώδυνα και να ζήσουν οι πιο νέοι, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους

Συμπέρασμα: Ο Ισπανός που μιλάει στο βίντεο δεν είναι γιατρός και οι ισχυρισμοί του έχουν διαψευστεί από τον ισπανικό οργανισμό διασταύρωσης ειδήσεων.

Μεγάλα ενημερωτικά ΜΜΕ δημοσίευσαν βίντεο ενός «Ισπανού γιατρού» που υποστηρίζει πως «Ναρκώνουμε 65χρονους για να πεθάνουν ανώδυνα και να ζήσουν οι πιο νέοι», επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αναπνευστήρες για όλους και δίνεται προτεραιότητα στους νέους ασθενείς.

Το είδαμε στο ant1news.grprotothema.grnewsbreak.grneakriti.grbankingnews.gr και πολλά ακόμη.

fireshot-capture-266-koronoios-sygklonizei-ispanos-giatros_-narkonoyme-65hronoys-gia-na_-archive.webp

Το βίντεο των δημοσιεύματων προέρχεται απο το Twitter, στο οποίο βλέπουμε έναν «Ισπανό γιατρό», ο οποίος περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στη Μαδρίτη, ενώ παραθέτει ένα ηχητικό, στο οποίο ακούγεται μια νοσοκόμα να λέει πως η μη επάρκεια αναπνευστήρων, αναγκάζει το υγειονομικό προσωπικό να αφαιρούν τους αναπνευστήρες από ηλικιωμένους και να τους χορηγούν σε νεότερους ασθενείς.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στη Μαδρίτη, Δώρας Μακρή, ο άνδρας στο βίντεο δεν είναι γιατρός, ενώ σύμβουλος Υγείας της αυτόνομης κοινότητας της Μαδρίτης, διαψεύδει τα λεγόμενά του, και υποστηρίζει πως υπάρχει επάρκεια αναπνευστήρων στην περιοχή ευθύνης του.

 

 

Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ