Κοσμος

Μόσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 λόγω κορωνοϊού

Παρακολούθηση από 100.000 κάμερες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Μόσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65
Κορωνοϊός - Μόσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ©EPA/CESARE ABBATE

Απαγορεύεται η κυκλοφορία στους δρόμους της Μόσχας για τους πολίτες άνω των 65, ως μέτρο περιοσμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Πρόσθετα μέτρα και στη Ρωσία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Πλέον οι πολίτες της Μόσχας άνω των 65 ετών απαγορεύεται να βγουν από την οικία τους ώστε να προστατευτούν από την πανδημία του κορωνοϊού που εξαπλώνεται. Μοναδική εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα, είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν που διανύει το 67ο έτος της ζωής του. 

Μάλιστα για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου, στην Μόσχα έχουν επιστρατευτεί τεχνολογικά μέσα. Περίπου 100 χιλιάδες κάμερες έχουν τοποθετηθεί στη ρωσική πρωτεύουσα καταγράφοντας τις κινήσεις των πολιτών, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

«Ο σεβασμός του καθεστώτος της καραντίνας ελέγχεται μέσω συνεχούς παρακολούθησης, κυρίως μέσω του συστήματος αναγνώρισης προσώπων», αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στην ιστοσελίδα του. Σύμφωνα με τις αρχές της Μόσχας, χάρη σε αυτή την παρακολούθηση έχει αναγνωρίσει από τον Φεβρουάριο σχεδόν 200 ανθρώπους που παραβίασαν την καραντίνα που τους είχε επιβληθεί.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της Μόσχας, οι κάμερες χρησιμεύουν και για την παρακολούθηση του ανεφοδιασμού των σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αποφευχθούν ελλείψεις, την ώρα που πολλοί Μοσχοβίτες, ανήσυχοι για τον κορωνοϊό, έσπευσαν αυτή την εβδομάδα να ανεφοδιαστούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Η πιθανότητα να κάνει λάθος ο αλγόριθμός μας στην αναγνώριση προσώπων είναι μία στις 15 εκατομμύρια», είχε δηλώσει ο Αλεξάντερ Μινίν, γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας «NtechLab», η οποία ανέπτυξε το σύστημα αυτό για τη Μόσχα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει άτομα ακόμη και με καλυμμένο εν μέρει το πρόσωπό τους. Με αυτόν τον τρόπο, οι πιθανότητες να προσπαθήσει κάποιος να σπάσει την καραντίνα του κορωνοϊού μειώνονται. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ