- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Σε κατάσταση «υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» η Γαλλία
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης
Κορωνοϊός: Σε κατάσταση «υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» τέθηκε η Γαλλία. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο.
Η Γαλλία τέθηκε σήμερα σε «κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» για διάστημα δύο μηνών, ένα καθεστώς το οποίο προβλέπει απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών και άλλα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Κυριακή το νομοσχέδιο αυτό «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επιδημία Covid-19», έγραψε σήμερα η Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Γαλλίας.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή «κατάστασης υγειονομικής έκτακτης ανάγκης» βάσει των προβλέψεων νόμου του 1955 ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί ξανά τον Νοέμβριο του 2015 μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους.
Βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν τους «ευρείς» περιορισμούς των ατομικών ελευθεριών και τις «τεράστιες εξουσίες» που δίνονται στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 860 ανθρώπους στη Γαλλία.
Το νέο έκτακτο καθεστώς προβλέπει μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, του συνέρχεσθε και του επιχειρείν. Σε περίπτωση παραβίασης των περιορισμών της «έκτακτης υγειονομικής ανάγκης» στις μετακινήσεις επιβάλλεται πρόστιμο 135 ευρώ. Εφόσον υπάρξει νέα παραβίαση «σε διάστημα 15 ημερών» το πρόστιμο ανέρχεται σε 1.500 ευρώ και σε περίπτωση «τεσσάρων παραβιάσεων σε διάστημα 30 ημερών» το αδίκημα τιμωρείται «με πρόστιμο 3.700 και έξι μήνες φυλάκιση το μέγιστο».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.