Κοσμος

Κινεζική πρεσβεία κατηγορεί τις ΗΠΑ για την απαρχή του κορωνοϊού

«Πυρά» μέσω Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κινεζική πρεσβεία κατηγορεί την Αμερική για τη γέννηση του κορωνοϊου
Κινεζική πρεσβεία κατηγορεί την Αμερική για τη γέννηση του κορωνοϊου ©Tumisu/Pixabay

Η κινεζική πρεσβεία της Γαλλία μέσω αναρτήσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης συνέδεσε τις ΗΠΑ με την εμφάνιση του κορωνοϊού στον πλανήτη.

Την ώρα που ο πλανήτης πλήττεται βάναυσα από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ΗΠΑ και Κίνα παλεύουν να επιρρίψουν ευθύνες η μία στην άλλη για τη γέννηση της πανδημίας. Είναι γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρεται στον κορωνοϊό πάντοτε ως «κινέζικος ιός». Αυτή τη φορά είχαμε την απάντηση από την κινέζικη πλευρά.  

Η πρεσβεία της Κίνας στη Γαλλία υπαινίχθηκε σε μία σειρά από «tweets» ότι η πανδημία του κορωνοϊού ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, ανταποδίδοντας τις κατηγορίες των Αμερικανών για την εστία του κορωνοϊού. 

«Πόσα κρούσματα του covid-19 υπήρχαν μεταξύ των 20.000 νεκρών από τη γρίπη που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο;», διερωτάται αρχικά η κινεζική πρεσβεία. «Δεν προσπάθησαν να κρύψουν την πνευμονία που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός πίσω από τη γρίπη;», συνεχίζει.  

Με την τελευταία ανάρτηση άφησε τις πιο ευθείες κατηγορίες ενάντια στις ΗΠΑ. «Το αιφνίδιο κλείσιμο τον περασμένο Ιούλιο του πιο μεγάλου αμερικανικού κέντρου βιοχημικών όπλων, στη βάση Φορτ Ντέτρικ στο Μέριλαντ». «Μετά το κλείσιμο μία σειρά από κρούσματα πνευμονίας ή παρόμοια κρούσματα εμφανίσθηκαν στις ΗΠΑ». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ