Κοσμος

Κορωνοϊός: 627 οι νεκροί στην Ιταλία σε μία ημέρα

Στο έλεος της πανδημίας η γειτονική χώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός: 627 νεκροί σε μια ημέρα στην Ιταλία - 4.032 συνολικά. Η χώρα βρίσκεται στο έλεος της πανδημίας.

Αυξάνεται καθημερινά ο απολογισμός των θυμάτων και των κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία λόγω του νέου κορωνοϊού. Σήμερα Παρασκευή ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στις 4.032 και αυτός των κρουσμάτων στις 37.860. Στον εν λόγω αριθμό δεν υπολογίζονται νεκροί και όσοι έχουν αναρρώσει, αφού το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 627 θάνατοι και 4.670 νέα κρούσματα. 

Η Ιταλία των 60 εκατομμυρίων σήμερα αριθμεί το 36,6% των θανάτων από τον νέο κορωνοϊό σε όλο τον κόσμο. Η Ιταλία μέσα σε τρεις ημέρες έχασε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους από τον Covid-19. Το ποσοστό ημερήσιων θανάτων στη γειτονική μας χώρα ξεπέρασε αυτόν της Κίνας όταν η έξαρση του νέου κορωνοϊού στην ασιατική χώρα βρισκόταν στο αποκορύφωμά της. 

Την Πέμπτη η γειτονική χώρα έγινε αυτή με τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας του ιού, φτάνοντας στους 3.405 και με τις εικόνες που έρχονταν από το Μπέργκαμο, όπου στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν δεκάδες φέρετρα να προκαλούν φόβο και θλίψη σε όλο τον κόσμο. Σε Επιστρατεύτηκαν 70 στρατιωτικά οχήματα στο Μπέργκαμο για την ανάγκη της μεταφοράς των νεκρών του νέου κορωνοϊού.  «Για να αποσυμφορηθεί το νεκροταφείο, στο οποίο δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χώρος, ήταν απαραίτητο τις τελευταίες ημέρες να παρατάξουμε τα φέρετρα των νεκρών έξω από την εκκλησία του κοιμητηρίου. Από χθες, η λύση που βρέθηκε  για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης ήταν η χρήση στρατιωτικών οχημάτων. Τα θύματα κορωναϊού μεταφέρονται σε άλλες περιοχές: ξεκινώντας από την επαρχία Εμίλια Ρομάνια. Οι πρώτες αποστολές των φέρετρων έγιναν στη Μόντενα» αναφέρει η εφημερίδα «La Repubblica» σε άρθρο της για τον απολογισμό των θυμάτων και των κρουσμάτων στη γειτονική Ιταλία.