Κοσμος

Ασθενής με κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία: Σαν να είχα καταπιεί γυαλί

Η δραματική περιγραφή της για τα όσα βίωσε τις πρώτες κρίσιμες ημέρες - Πλέον κοιμάται καθημερινά 20 ώρες την ημέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενής με κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία συγκλονίζει για τα όσα πέρασε τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα
Ασθενής με κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία συγκλονίζει για τα όσα πέρασε τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα/ @Mandy Charlton/Facebook

Συγκλονίζει ασθενής με κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία - Περιγράφει τα πρώτα δύσκολα 24ωρα και αποκαλύπτει: «Στον λαιμό ένιωθα σαν να είχα καταπιεί γυαλί».

Για τις δραματικές ημέρες που πέρασε, μίλησε ασθενής με κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία. Η φωτογράφος Μάντι Σάρλτον είναι μητέρα τριών παιδιών και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 13 Μαρτίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Royal Victoria Ιnfirmary στο Νιούκαστλ. Βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η 46χρονη ασθενής με κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία εισήχθη με πάνω από 39 πυρετό και όπως αποκαλύπτει «στον λαιμό ένιωθα σαν να είχα καταπιεί γυαλί».

Οι πρώτες κρίσιμες ημέρες πέρασαν και τελικά πήρε εξιτήριο για να συνεχίσει την καραντίνα στο σπίτι της, λαμβάνοντας παρακεταμόλη μέχρι να αναρρώσει. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη βρετανική Daily Mail, κοιμάται πλέον περίπου 20 ώρες την ημέρα, καθώς η ανάγκη για ύπνο είναι τεράστια.

«Αισθανόμουν το σώμα μου σαν να έχει πάρει φωτιά, ξυπνούσα ιδρωμένη, ήταν φριχτό. Εχω περάσει γρίπη, αλλά αυτό είναι κάτι διαφορετικό» αναφέρει στη δραματική της περιγραφή για τον κορωνοϊό η Μάντι Σάρλτον. Και θυμάται: «Όταν από το νοσοκομείο μου είπαν ότι ήμουν αρκετά καλά για να πάω σπίτι και να απομονωθώ, ρώτησα πώς θα πάω σπίτι. Μου είπαν ότι μπορώ να περιμένω 9 ώρες, ενώ προσπαθούσαν να βρουν ένα μέσο ή να ζητήσω από κάποιον φίλο. Είχα μια κρίση πανικού εκείνη τη στιγμή. Είμαι ευγνώμων που η καλύτερη μου φίλη διακινδύνευσε την υγεία της για να με πάει σπίτι».

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι τα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό ήταν ελάχιστα. Μεταξύ άλλων καταγγέλλει:

  • Χρησιμοποίησε το νοσοκομειακό ρούχο για μαξιλάρι, καθώς στη μονάδα απομόνωσης δεν υπήρχε κάποιο.
  • Τραυματιοφορείς δεν φορούσαν μάσκες

«Δεν κατηγορώ ούτε μια στιγμή τους γιατρούς ή τους νοσοκόμους. Ρίχνω όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση» ανέφερε η ασθενής με κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία, όπου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε -έπειτα από μεγάλη πίεση- το κλείσιμο των σχολείων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ