Κοσμος

Σούπερ γιαγιά 103 ετών με κορωνοϊό έγινε καλά στο Ιράν

Η ιστορία της υπερήλικης που αψηφά στατιστικές για τα θύματα του επικίνδυνου ιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Ιράν μετρά περισσότερους από 1.100 νεκρούς, ωστόσο μια γιαγιά 103 ετών με κορωνοϊό έγινε καλά
Το Ιράν μετρά περισσότερους από 1.100 νεκρούς, ωστόσο μια γιαγιά 103 ετών με κορωνοϊό έγινε καλά/ © EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH

Εξιτήριο από νοσοκομείο στο Ιράν πήρε μια γιαγιά 103 ετών που «κόλλησε» κορωνοϊό και έγινε καλά.

Τους πάντες άφωνους άφησε στο Ιράν μια σούπερ γιαγιά 103 ετών με κορωνοϊό που έγινε καλά. Όπως μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA, η γιαγιά 103 ετών με κορωνοϊό που έγινε καλά, πήρε εξιτήριο έπειτα από μια εβδομάδα νοσηλείας σε νοσοκομείο της πόλης Σεμνάν στο κεντρικό τμήμα του Ιράν. «Ανέρρωσε πλήρως» ανέφερε χαμογελαστός ο Ναβίντ Νταναγί του Πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών της Σεμνάν.

Πρόκειται για τον δεύτερο -πολύ μεγάλο σε ηλικία- άνθρωπο στο Ιράν που επιβιώνει από τον κορωνοϊό. Ο πρώτος ήταν ένας 91χρονος στην πόλη Κερμάν, ο οποίος είχε επίσης άσθμα και υπέρταση, όταν προσβλήθηκε από τον Covid-19. Η ιστορία της υπεραιωνόβιας γιαγιάς αψηφά στατιστικές για τα θύματα του κορωνοϊού, δείχνοντας στην πράξη πώς υπάρχει ελπίδα για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι απειλούνται κυρίως από τον επικίνδυνο ιό.

Κορωνοϊός στο Ιράν: Περισσότερα από 17.350 κρούσματα

Το Ιράν βρίσκεται στην τρίτη θέση σε κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, πίσω μόνο από Κίνα και Ιταλία. Και στις 31 περιφέρειές του έχουν εντοπιστεί 17.361 φορείς του Covid-19, με την Κίνα να έχει 81.102 και την Ιταλία 31.506. Μέχρι στιγμής 1.135 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορωνοϊό στο Ιράν.

Η είδηση για τη σούπερ γιαγιά 103 ετών με κορωνοϊό που έγινε καλά στο Ιράν, μεταδόθηκε από τα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ