Κοσμος

Κινέζοι γιατροί: Ευρωπαίοι, μην επαναλαμβάνετε τα δικά μας λάθη

Να αποφευχθεί το μεγάλο ποσοστό μόλυνσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εκείνους καλούν τους Ευρωπαίους οι Κινέζοι γιατροί
Κορωνοϊός: Να μην κάνουν τα ίδια λάθη με εκείνους καλούν τους Ευρωπαίους οι Κινέζοι γιατροί ©EPA/YUAN ZHENG

Προσοχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εφιστούν οι Κινέζοι γιατροί της πόλης Ουχάν στους Ευρωπαίους συναδέλφους τους.

Οι Κινέζοι γιατροί της πόλης Ουχάν, προειδοποιούν τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους για τον κορωνοϊό. Οι γιατροί επισημαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια στην αντιμετώπιση της πανδημίας στους δυτικούς συναδέλφους τους. Το σημαντικότερο «λάθος» σύμφωνα με τους ίδιους, είναι η ελλιπής προστασία του ιατρικού προσωπικού, η οποία οδηγεί σε μόλυνση από τον κορωνοϊό γιατρών και νοσηλευτών.

«Οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί μας κολλούν τον ιό κατά την καθημερινή τους εργασία και το ποσοστό είναι ανάλογο με εκείνο κατά την πρώτη περίοδο στην Ουχάν», δήλωσε o Γου Ντονγκ, καθηγητής γαστροεντερολογίας στο Peking Union Medical College Hospital. «Το ιατρικό προσωπικό πρέπει να προστατευτεί», είπε κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη Ουχάν, η καθυστερημένη συνειδητοποίηση της σοβαρότητας του κορωνοϊού δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο ιατρικό προσωπικό. Η αρχική έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού κατά την περίθαλψη των πρώτων ασθενών, οδήγησε χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές να μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Τα θύματα μέχρι στιγμής  έχουν φτάσει τα 46.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ