Κοσμος

Κορωνοϊός: 407 νέα κρούσματα σε 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνολικά 1.950 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Βρετανία
Ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας © EPA/NEIL HALL

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 407 κρούσματα του νέου κορωνοϊού μέσα σε μια μέρα. Συνολικά τα κρούσματα έφτασαν τα 1.950.

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν στα 1.950 καταγράφοντας μια αύξηση 407 θετικών διαγνώσεων στον Covid-19 μέσα σε μία ημέρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων σε διάρκεια 24 ωρών στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου τα σχολεία παραμένουν ακόμα ανοικτά.

Στη Σκωτία ανακοινώθηκε ο δεύτερος θάνατος ασθενούς με νέο κορωνοϊό ανεβάζοντας τον απολογισμό των θυμάτων στη χώρα στα 56.

Το μεγαλύτερο συνδικάτο εκπαιδευτικών στη Βρετανία ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να προχωρήσει άμεσα στο κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στο μεταξύ μελέτη της ομάδας του κορυφαίου επιδημιολόγου Νιλ Φέργκιουσον στο Imperial College London, που προβλέπει καταστροφικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού  στο Ηνωμένο Βασίλειο, έπεισε την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας στην χώρα. Η μελέτη προβλέπει εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους και ένα εθνικό σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Σε μία αιφνίδια μεταστροφή της μέχρι σήμερα στρατηγικής της, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έδωσε χθες οδηγίες για περιοριστικά μέτρα στις κοινωνικές επαφές και απομόνωση των ατόμων άνω των 70 ετών. Μετά την ανακοίνωση των 407 νέων κρουσμάτων του Covid-19 αναμένεται νέα τοποθέτηση του πρωθυπουργού της Βρετανίας και πιθανή λήψη νέων μέτρων. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ