Κοσμος

Ισπανία: 2.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε μία ημέρα

Οι νεκροί ανέρχονται σε 491

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε κατάσταση συναγερμού λόγω κορωνοϊού στην Ισπανία
Σε κατάσταση συναγερμού λόγω κορωνοϊού στην Ισπανία © EPA/JUAN CARLOS CARDENAS

Σε 2.000 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ισπανία, ενώ οι νεκροί από επιπλοκές του ιού φτάνουν τους 491.

Περί τα 2.000 νέα κρούσματα της επιδημίας Covid-19 καταγράφηκαν μέσα σε ένα 24ωρο στην Ισπανία, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 491.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην χώρα ανέρχεται σε 11.178, ανακοίνωσαν οι αρχές. Χθες, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161

​Η Ισπανία καταγράφει τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως πίσω από την Κίνα, την Ιταλία και το Ιράν.

Εν τω μεταξύ, και σήμερα οι δρόμοι της Ισπανίας είναι απόκοσμα ήσυχοι, με την εκκωφαντική σιωπή να διακόπτουν οι ανακοινώσεις της αστυνομίας από τα μεγάφωνα που συστήνει στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι Ισπανοί περνούν τη δεύτερη εργάσιμη ημέρα υπό καθεστώς καραντίνας, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών βρίσκονται υπό μερική απομόνωση από το Σάββατο το βράδυ, καθώς τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στη δουλειά για την οποία θα πρέπει να φέρουν έγγραφη βεβαίωση, να αγοράσουν φαγητό ή να πάνε στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 14 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν την αστυνομία στην εφαρμογή της καραντίνας, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός αν έχουν σοβαρό λόγο να βγουν έξω. Ειδικές ομάδες του στρατού απολυμαίνουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία επίταξε τουλάχιστον 150.000 χειρουργικές μάσκες στην πόλη Χαέν, στα νότια της χώρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τις υγειονομικές υπηρεσίες στη Μαδρίτη, την πλέον πληγείσα περιοχή στην Ισπανία (με 4.165 κρούσματα).

Η συνήθως κατάμεστη από κόσμο πλατεία Puerta del Sol της Μαδρίτης ήταν άδεια και σήμερα και το μόνο που κυκλοφορούσε ήταν ένα στρατιωτικό όχημα περιπολίας. Καταστήματα και εστιατόρια είναι κλειστά.

Τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν άνοιξαν και εκατομμύρια παιδιά μαζί με τους γονείς τους βρίσκονται στο σπίτι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ