Κοσμος

Κορωνοϊός – Λομβαρδία: Πρώτες αισιόδοξες ενδείξεις

«Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης», δήλωσε ο Ατίλιο Φοντάνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για μείωση της τάσης των κρουσμάτων στη Λομβαρδία έκανε λόγο ο κυβερνήτης της, Ατίλιο Φοντάνα.

Για τις πρώτες ενδείξεις ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού ενδεχομένως να επιβραδύνεται στην πλέον πληγείσα περιοχή της Ιταλίας, τη Λομβαρδία, έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Ατίλιο Φοντάνα σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου. Η πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει το Μιλάνο, έχει καταγράψει 1.218 θανάτους. Από αυτούς, οι 252 καταγράφηκαν στο Σάββατο, 14 Μαρτίου και την Κυριακή, 15 Μαρτίου και ήταν ο βαρύτερος μέχρι σήμερα απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε ολόκληρη την Ιταλία καταγράφηκαν χθες 368 θάνατοι από την πανδημία Covid-19, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ θανάτων ακόμη και περιλαμβανομένης της Κίνας. Παρά την αύξηση των θανάτων, ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι έχει κάποιους λόγους να αισιοδοξεί, καθώς τα νέα κρούσματα δείχνουν να αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

«Δεν έχω δει τα σημερινά (σ.σ 16 Μαρτίου) στατιστικά στοιχεία ακόμη, αλλά μπορούμε να διαπιστώσουμε ορισμένα βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε. «Η αύξηση δεν είναι τόσο δριμεία όσο ήταν πριν από δύο ή τρεις ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης -το λέω ψιθυριστά- αυτό μπορεί να είναι η αρχή της αντιστροφής της τάσης», είπε.

Ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι η αλλαγή στην τάση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού θα φανεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία από τις 8 Μαρτίου, καθώς η αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων παράγει αποτελέσματα.