Κοσμος

Οι Ιταλοί τραγουδούν από την καραντίνα τους και συγκινούν (video)

Στα μπαλκόνια με όργανα και δυνατή φωνή

Έρρικα Ρούσσου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δείτε τα βίντεο που έγιναν viral στα social media με τους Ιταλούς να τραγουδούν σε κατ'οίκον περιορισμό λόγω κορωνοϊού.

Φωνή δυνατή με μπάσα και με νεύρο. Ρυθμός μέσα από ταμπούρια, τις άρπες και κύμβαλα. Ζωή. Ψυχή. Δύναμη. Άντρες, γυναίκες, πιτσιρίκια που χτυπούν τρελαμένα μουσικά όργανα βρίσκονται σε απόσταση και όμως είναι πιο κοντά ο ένας στον άλλον από ποτέ.  

Μετά τον «έρωτα στα χρόνια της χολέρας», έρχεται «η μουσική στα χρόνια του κορωνοϊού». Με αυτόν τον τίτλο είναι αποθηκευμένο το βίντεο από το Μπενεβέντο της Ιταλίας που έχει κάνει το γύρο των social media. Το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα βίντεο των Ιταλών που τραγουδούν από τα μπαλκόνια τους όντας περιορισμένοι στα σπίτια τους λόγω κορωνοϊού.  

Η Ιταλία χθες μέτρησε ακόμη 250 θανάτους. Όμως δεν το βάζει κάτω. Τηρεί τους κανόνες της και περιμένει θυμούμενη μεγάλους προγόνους της όπως ο Παβαρότι. Τα βίντεο που ακολουθούν με τους Ιταλούς να τραγουδούν είναι συγκινητικά όχι μόνο για την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά και γιατί είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις τον κόσμο να γίνεται -επιτέλους- ένα. Μια εικόνα που θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαμε να βλέπουμε καθημερινά σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.