Κοσμος

Κορωνοϊός: Γιατρός κρατά στην αγκαλιά της την Ιταλία και συγκινεί

Η φωτογραφία που έχει γίνει viral - Στα social media κάνουν λόγο για «Φύλακα Άγγελο»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δείτε τη viral φωτογραφία για τον κορωνοϊό με τη γιατρό που κρατά στην αγκαλιά τη δοκιμαζόμενη Ιταλία.

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες μια εικόνα για τον κορωνοϊό στην Ιταλία και τη δύσκολη μάχη που δίνουν γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς για να βοηθήσουν τους φορείς του επικίνδυνου ιού. Μια γιατρός κρατά στην αγκαλιά της την Ιταλία, η οποία βρίσκεται στο «κόκκινο». Η γιατρός φορά προστατευτική μάσκα, και γάντια και κρατά στοργικά τη δοκιμασμένη -από τον κορωνοϊό- ευρωπαϊκή χώρα. Εικόνα που συγκινεί και δείχνει στην πράξη την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλουν οι «αφανείς ήρωες» στην Ιταλία.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η γιατρός εμφανίζεται με φτερά αγγέλου, την ώρα που το σεντόνι με το οποίο έχει τυλίξει την άρρωστη Ιταλία, είναι στα χρώματα της εθνικής σημαίας. Μάλιστα, δεν λείπουν και ορισμένοι που κάνουν αναφορά στην Παναγία, καθώς στη σύνθεση κυριαρχεί το κόκκινο και το μπλε -τα δύο κατ' εξοχήν χρώματα των ρούχων με τα οποία απεικονίζεται η Παναγία σε ζωγραφικούς πίνακες του γοτθικού ρυθμού και της Αναγέννησης, συμβολίζοντας τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση της.

Στην Ιταλία ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1.000. Η χώρα είναι δεύτερη σε κρούσματα κορωνοϊού, πίσω μόνο από την Κίνα όπου η κατάσταση γίνεται ολοένα και καλύτερη, καθώς τα δύσκολα φαίνεται πως πέρασαν. Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότερες ιστορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από Ιταλούς γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τον δικό τους αγώνα (σ.σ. Ιταλίδα γιατρός για κορωνοϊό: «Μείνετε σπίτι, γ@μωτ% ή Ιταλός νοσοκόμος για κορωνοϊό: Δεν μπορείς να πιεις ούτε νερό).

Αυτήν τη φορά, η γιατρός που κρατά στην αγκαλιά της την Ιταλία είναι η φωτογραφία που έχει γίνει viral.