Κοσμος

Πότε πραγματικά χτύπησε ο κορωνοϊός την Κίνα;

Επτά νέοι θάνατοι και μόλις οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Κίνα
Νέα στοιχεία για το πότε εμφανίσθηκε ο κορωνοϊός στην Κίνα © EPA/LI KE

Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα για το πότε πραγματικά καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κίνα.

Ο νέος κορωνοϊός μπήκε στη ζωή μας όταν η Κίνα ανακοίνωσε τις πρώτες υποψίες της και κρούσματα στα τέλη του 2019 και συγκεκριμένα στα τέλη του Δεκεμβρίου. Κι όμως το κρούσμα Μηδέν της Κίνας φέρεται να σημειώθηκε πολύ πιο πριν και συγκεκριμένα τον περασμένο Νοέμβριο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «South China Morning Post», το οποίο επικαλείται κυβερνητικά στοιχεία και δεδομένα, ο νέος κορωνοϊός «χτύπησε» την Κίνα στις 17 Νοεμβρίου.

Οι κινεζικές αρχές επίσης αναφέρουν ότι το 2019 τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ήταν τουλάχιστον 266. Από συνεντεύξεις μάθαμε ότι το ιατρικό προσωπικό της Κίνας συνειδητοποίησε ότι είχε να αντιμετωπίσει έναν νέο ιό στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Το δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας αναφέρει ότι το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού ήταν ένας άνδρας 55 ετών από την επαρχία Χουμπέι. Σε αυτήν την επαρχία βρίσκεται η πόλη των 11 εκατομμυρίων Ουχάν, η οποία ήταν και η πρώτη στον κόσμο που τέθηκε σε κατάσταση απομόνωσης.

Μονοψήφια κρούσματα κορωνοϊού

Μονοψήφιο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό — οκτώ περιπτώσεις — κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην ηπειρωτική Κίνα η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμό μειωμένο από τα 15 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 80.813 ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.176, αυξημένος κατά επτά από την προηγουμένη. Στην πόλη Ουχάν, εστία της επιδημίας, καταγράφηκαν όλοι οι νέοι θάνατοι του νέου κορωνοϊού.  Από την άλλη, 1.318 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και τους δόθηκε εξιτήριο, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.  Συνολικά, 64.111 ασθενείς είχαν αποθεραπευτεί ως χθες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ