- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία - Κορωνοϊός: Τέταρτος νεκρός, 2.100 τα κρούσματα
Κάποια από τα κρούσματα σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων
Το Βερολίνο κατέγραψε περίπου100 νέα περιστατικά κορωνοϊού, σε μόλις 24 ώρες, ενώ επιβεβαιώθηκε 4ος νεκρός.
Ένας 67χρονος άνδρας από την Βάδη-Βυρτεμβέργη είναι ο τέταρτος νεκρός από τον νέο κορωνοϊό στη Γερμανία, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από το υπουργείο Υγείας του κρατιδίου. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ, τα κρούσματα της Covid-19 στην Γερμανία ανέρχονται σήμερα σε 2.100, ενώ το Βερολίνο κατέγραψε περίπου 100 νέα περιστατικά μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο - ανάμεσά τους και σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Δραματική έκκληση προς τους πολίτες για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα απηύθυνε ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Ο κ. Σταϊνμάιερ κάλεσε τους πολίτες να σκέφτονται σοβαρά τι μπορούν κάνουν προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση της επιδημίας. «Πρέπει να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας, όχι κάποτε, αλλά τώρα. Πρέπει να εγκαταλείψουμε ό,τι δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Σύμφωνα με ό,τι γνωρίζουμε σήμερα, βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύ σοβαρής εξέλιξης», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάιερ και πρόσθεσε ότι η επιδημία αποτελεί μια πρόκληση την οποία, χάρη στο καλό σύστημα υγείας μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και θα αντιμετωπίσουμε».
Στο ίδιο πνεύμα, η υπουργός Οικογένειας Φραντσίσκα Γκίφεϊ επανέλαβε ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού και για αυτό κάλεσε τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους να μην αγκαλιάζονται και να μην χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα μεταφοράς.
Ένα από τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στο Βερολίνο βρίσκεται σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι 135 ένοικοι να έχουν τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση, όπως δήλωσε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Έλκε Μπράιτενμπαχ.
Στο μεταξύ στην Γερμανία συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo)του Μονάχου 52,6% των επιχειρήσεων διαπιστώνουν ήδη προβλήματα λόγω της κρίσης, με τα πιο αρνητικά δείγματα να προέρχονται από τον κλάδο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, όπου το ποσοστό που αναφέρει προβλήματα ανέρχεται σε 96%. Μόλις το 2,2% αναφέρει θετικές εξελίξεις λόγω του κορωνοϊού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.