Κοσμος

Η ζωή στην Ιταλία του κορωνοϊού - Οι πρώτες 24 ώρες της καραντίνας

Άδειοι δρόμοι, ουρές στα σούπερ μάρκετ, εξεγέρσεις σε φυλακές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στην Ιταλία
Η Ιταλία με καραντίνα λόγω κορωνοϊού - Έρημοι δρόμοι, πόλεις φαντάσματα © EPA/LUCA ZENNARO

Τα ειδησεογραφικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο καταγράφουν τις πρώτες 24 ώρες της ζωής στην Ιταλία με καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Πέρασαν οι πρώτες 24 ώρες της ολικής καραντίνας στην Ιταλία, η οποία είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα θύματα και κρούσματα του νέου κορωνοϊού εκτός Κίνας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 10.149 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 631. Χθες ήταν 467, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 168 μέσα σε μία ημέρα. Θετικοί στον ιό παραμένουν 8.514 άνθρωποι, καθώς 1.004 ιάθηκαν Στη Λομβαρδία, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, τα κρούσματα είναι 5.791 και 468 οι νεκροί.

Ειδησεογραφικά πρακτορεία και οργανισμοί από όλο τον κόσμο βρίσκονται στην Ιταλία και καταγράφουν τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών της χώρας. Οι δρόμοι έχουν αδειάσει, στα σούπερ μάρκετ σχηματίζονται ουρές, ενώ περιστατικά βίας έχουν καταγραφεί στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Είναι οι αυστηρότεροι περιορισμοί μετακίνησης που επιβάλλονται στην ιταλική επικράτεια από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ας δούμε πώς μετέδωσε το BBC την είδηση της καραντίνας στην Ιταλία χθες το βράδυ.

Coronavirus: Italy in lockdown - BBC News

Ο βρετανικός Guardian εστιάζει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Μια πλατεία που πάντα είχε ουρές και κόσμο και σήμερα είναι μια πλατεία φάντασμα.

St Peter's Square before and after Italy's coronavirus lockdown

Το RT ταξιδεύει στην κυριολεξία σήμερα Γαληνοτάτη. Η πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία είναι άδεια, τα πανάκριβα καφέ κλειστά και ο κόσμος κλεισμένος στα σπίτια.

Empty streets | Venice becomes ghost town

Τέλος η ανταπόκριση του ABC εστιάζει στην κατάσταση των νοσοκομείων στην Ιταλία, 24 ώρες μετά την εφαρμογή της ολικής καραντίνας και απομόνωσης λόγω του κορωνοϊού.

How a nationwide lockdown is affecting Italy l ABC News

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ