Κοσμος

Η κοκαΐνη δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό, προειδοποιούν οι Γάλλοι

Χαμός με τα fake news για τον επικίνδυνο ιό, οδήγησαν σε παρέμβαση του υπουργείου και συστάσεις στους πολίτες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός και κοκαΐνη: Κι όμως υπάρχουν Γάλλοι που πιστεύουν ότι προστατεύει από τον ιό - Η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Η γαλλική κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες ότι η κοκαΐνη δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό. Με 1.412 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 30 νεκρούς στη Γαλλία, η ανησυχία των πολιτών είναι μεγάλη. Το ίδιο και η ανάγκη τους για σωστή ενημέρωση. Μόνο που τα fake news για τον επικίνδυνο Covid-19 δεν έχουν τέλος. Ένα από αυτά ανάγκασε το Υπουργείο Αλληλεγγύης και Υγείας της Γαλλίας να ανακοινώσει μέσω Twitter ότι η κοκαΐνη δεν προστατεύει από τον κορωνοϊό.

«Όχι, η κοκαΐνη δεν παρέχει προστασία κατά του COVID-19. Είναι μια εθιστική ναρκωτική ουσία, που προκαλεί σοβαρές επιβλαβείς παρενέργειες» επισημαίνεται στην ανάρτηση που έγινε την Κυριακή 8 Μαρτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα Independent. Ενδεικτικό του πόσο προβληματική είναι η κατάσταση με τα fake news και τον κορωνοϊό στη Γαλλία είναι και η σύσταση του υπουργείου προς τους πολίτες να μην ψεκάζονται με χλωρίνη ή αλκοόλ, καθώς έτσι δεν εξουδετερώνεται ο κορωνοϊός.

Ο ισχυρισμός ότι η κοκαΐνη προστατεύει από τον κορωνοϊό έκανε τον γύρο των social media, ενώ δεν έλειψαν και τα ανάλογα memes.