Κοσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί δεν εξετάζεται για τον κορωνοϊό;

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επαφή με θετικούς στον ιό γερουσιαστές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Οικονομικά μέτρα ανακούφισης από τον Covid-19 ανακοίνωσε ο Τραμπ © EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα υποβληθεί σε εξέταση για τον κορωνοϊό. Δεν κρίνεται σκόπιμο από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει κριθεί σκόπιμο να υποβληθεί σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό, διαβεβαιώνει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Ωστόσο, δύο κοινοβουλευτικοί με τους οποίους συναντήθηκε ο Τραμπ πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι τίθενται με δική τους πρωτοβουλία σε απομόνωση, διότι συμμετείχαν σε εκδήλωση στην οποία παρίστατο πρόσωπο που επιβεβαιώθηκε κατόπιν πως έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

«Ο πρόεδρος δεν έχει υποβληθεί σε εξέταση (...) διότι ούτε είχε παρατεταμένη στενή επαφή με οποιοδήποτε πρόσωπο είναι γνωστό πως πάσχει από την ασθένεια COVID-19, ούτε εμφανίζει κανένα σύμπτωμα. Η υγεία του προέδρου Τραμπ παραμένει εξαιρετική και ο γιατρός του θα συνεχίσει να τον παρακολουθεί», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Στέφανι Γκρίσαμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προβλέψει ότι το όλο πρόβλημα με τον κορωνοϊό θα έχει λήξει τον Απρίλιο λόγω ζέστης. 

Άγνοια Πενς

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και επικεφαλής διαχείρισης της κρίσης με τον κορωνοϊό δήλωσε χθες Δευτέρα ότι δεν γνωρίζει εάν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει υποβληθεί σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν έχει προσβληθεί από τον νέο ιό, καθώς αρκετοί κοινοβουλευτικοί προσκείμενοι στον ένοικο του Λευκού Οίκου γνωστοποίησαν ότι έχουν εκτεθεί, ορισμένοι εκ των οποίων συναντήθηκαν με τον αρχηγό του κράτους κατόπιν.

«Ειλικρινά δεν γνωρίζω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση», είπε ο Μάικ Πενς, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ομάδας που συντονίζει την αντίδραση των αμερικανικών αρχών στην επιδημία. «Θα σας απαντήσουμε εκ μέρους του γιατρού του Λευκού Οίκου για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, πολύ σύντομα», διαβεβαίωσε. Ο αμερικανός αντιπρόεδρος διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν υπεβλήθη σε τέτοια εξέταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ