- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρόβλεψη Τραμπ: Ο κοροναϊός θα λήξει τον Απρίλιο λόγω ζέστης
«Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς»
Η επιδημία του κοροναϊού θα λήξει τον Απρίλιο λόγω της ζέστης, προβλέπει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέβλεψε σήμερα ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού θα λήξει πιθανότατα τον Απρίλιο λόγω της ζέστης, χαιρετίζοντας για άλλη μια φορά τις ενέργειες της κινεζικής ηγεσίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
«Μέχρι τον Απρίλιο ή κατά τη διάρκεια του Απριλίου, η ζέστη σε γενικές γραμμές σκοτώνει αυτού του είδους τους ιούς», είπε ο Τραμπ σε ομιλία του στον Λευκό Οίκο. «Αυτό θα ήταν καλό», πρόσθεσε.
Η τροχιά που θα ακολουθήσει η επιδημία του 2019-nCoV θα μπορούσε να καμφθεί με την άφιξη της άνοιξης ή του καλοκαιριού, όμως καθοριστικό ρόλο εκτιμάται ότι θα διαδραματίσουν τα μέτρα αναχαίτισης της διάδοσης του ιού. Σε αυτό το στάδιο, η επιδημία συνεχίζεται και οι υγειονομικές αρχές επιφυλάσσονται να πουν αν βλέπουν να έρχεται η «κορύφωσή» της, δηλαδή το σημείο όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων θα αρχίσει να μειώνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.
«Δεν ξέρουμε», ήταν η απάντωση που έδωσε την Παρασκευή ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Ασθενειών, ο Άντονι Φότσι, όταν ρωτήθηκε πότε θα αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια κάμψης η επιδημία. «Κάθε πρόβλεψη θα ήταν άστοχη, επειδή ακόμη υπάρχουν πάρα πολλοί άγνωστοι παράγοντες», πρόσθεσε.
Ένας καθοριστικός παράγοντας θα ήταν κατά πόσο επεκτείνεται η επιδημία εκτός της Κίνας και αν οι άλλες χώρες έχουν την ικανότητα να την συγκρατήσουν.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έπλεξε και πάλι το εγκώμιο του Πεκίνο για τον τρόπο που διαχειρίζεται την επιδημία, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 900 άνθρωποι. «Πιστεύω ότι κάνουν καλή δουλειά. Είχα μια μακρά συζήτηση με τον πρόεδρο Σι» Τζινπίνγκ και «είναι πολύ αισιόδοξος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.