Κοσμος

Κορωνοϊός: Νέες εξεγέρσεις στις ιταλικές φυλακές - Έξι νεκροί

Δύο δεσμοφύλακες πιάστηκαν όμηροι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέες εξεγέρσεις με έξι νεκρούς στις φυλακές της Ιταλίας, μετά τα μέτρα περιορισμού των επισκεπτηρίων των κρατουμένων λόγω κορωνοϊού.

Τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση στις φυλακές της Ιταλίας εξαιτίας του κορωνοϊού, προκάλεσαν εξεγέρσεις που οδήγησαν στον θάνατο έξι κρατουμένων. Τα μέτρα προφύλαξης από τον επικίνδυνο ιό προβλέπουν τη διακοπή, για προληπτικούς λόγους, των εβδομαδιαίων συναντήσεων των κρατουμένων με τους συγγενείς τους. Η απόφαση προκάλεσε τις νέες αντιδράσεις των φυλακισμένων με έξι από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους, ενώ δύο δεσμοφύλακες κρατήθηκαν όμηροι σε άλλη φυλακή της Ιταλίας.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο επικεφαλής της ιταλικής διοίκησης σωφρονιστικών ιδρυμάτων, Φραντσέσκο Μπαζεντίνι, δήλωσε πως τρεις έγκλειστοι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε φυλακή στη βόρεια πόλη Μοδένα και τρεις άλλοι αφού μεταφέρθηκαν σε άλλη φυλακή.

Βίντεο που μεταδόθηκαν από την ιταλική τηλερόραση έδειχναν οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έξω από τη φυλακή, ενώ μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως πυρκαγιές ξέσπασαν σε φυλακές προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Το συνδικάτο των δεσμοφυλάκων Sappe ανακοίνωσε πως δύο δεσμοφύλακες πιάστηκαν όμηροι από τους κρατουμένους στη Παβία της βόρειας Ιταλίας και απελευθερώθηκαν έπειτα από επιδρομή που πραγματοποίησε η αστυνομία. Υπάρχουν φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στις ιταλικές φυλακές, καθώς αυστηροποιούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ