Κοσμος

Μέρκελ για μεταναστευτικό: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας στον Έβρο

«Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας» ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας σε ομιλία της στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ στο Βερολίνο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στήριξη Μέρκελ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό και κριτική σε Ερντογάν για τους μετανάστες στον Έβρο.

Την πλήρη στήριξή της και αλληλεγγύη στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, στο Βερολίνο. «Τα τελευταία χρόνια και τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς ανθρώπους που είναι απελπισμένοι και θέλουν να φύγουν, πολλούς που ζητούν άσυλο» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα του Έβρου, ασκώντας κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Ελλάδα έχει την αλληλεγγύη μας και την πλήρη υποστήριξή μας» ξεκαθάρισε. Και πρόσθεσε: «Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας είναι αυτή που της προκαλεί ειδικές και ιδιαίτερες προκλήσεις. Βρίσκεται στο άκρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαμβάνει μια μεγάλη ευθύνη για όλη την Ευρώπη».

Πρόκληση σε Μέρκελ να έρθει στη φετινή ΔΕΘ

Εν τω μεταξύ, αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη η Άνγκελα Μερκελ υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη φετινή ΔΕΘ, όπου η Γερμανία είναι τιμώμενη χώρα.