Κοσμος

Εξαπλώνεται ο κορωνοϊός στα Βαλκάνια: Πρώτο κρούσμα και στη Μολδαβία

Στη Βουλγαρία ο αριθμός των φορέων ανέβηκε σε τέσσερις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lab.jpg
© Pixabay

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στα Βαλκάνια: Πρώτο κρούσμα στη Μολδαβία - Στους 4 οι φορείς στη Βουλγαρία.

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Μολδαβία ανακοινώθηκε από τις αρχές της βαλκανικής χώρας. Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στα Βαλκάνια, με την Ελλάδα να έχει τα περισσότερα κρούσματα (66). Η Βουλγαρία έχει πλέον τέσσερα, ενώ η Σερβία έχει ένα και η Βόρεια Μακεδονία 3. Παράλληλα, η Βοσνία έχει 3 και η Ρουμανία 13. Κροατία και Σλοβενία έχουν από 12.

Στη Μολδαβία το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού είναι μια 48χρονη γυναίκα. Εισήχθη το Σάββατο στο νοσοκομείο. Είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

«Το πρόσωπο αυτό παρελήφθη από το αεροδρόμιο... με αμφοτερόπλευρη πνευμονία, οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, πυρετό, βήχα και γενική αδυναμία», προστίθεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Μολδαβίας.

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βουλγαρία

Την ίδια στιγμή, στη Βουλγαρία, δύο άνδρες από την πόλη Πλέβεν στο βόρειο τμήμα της χώρας και δύο γυναίκες από το Γκάμπροβο στα κεντρικά βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Αυτό ανακοίνωσε ο Τοντόρ Κανταρτζίεφ, επικεφαλής του βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων σε 4.

Πατήστε πάνω στον παγκόσμιο χάρτη του κορωνοϊού για να δείτε αναλυτικά τα κρούσματα κορωνοϊού στα Βαλκάνια...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ