Κοσμος

Μπιλ Κλίντον: Γιατί έκανα σχέση με τη Μόνικα;

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, η διαχείριση του άγχους και το εξωσυζυγικό σεξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιλ Κλίντον, Μόνικα Λεβίνσκι
Εξώφυλλο του TIME με τους Μπιλ Κλίντον και Μόνικα Λεβίνσκι © EPA PHOTO AFP

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, μιλά για την παράνομη σχέση του με τη Μόνικα Λεβίνσκι και ζητά συγνώμη.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, μίλησε για την ερωτική σχέση με την τότε εκπαιδευόμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι και ισχυρίστηκε ότι ήταν για αυτόν ένας τρόπος να διαχειριστεί το άγχος και τις αγωνίες του.

Τα εν λόγω σχόλια του Αμερικανού πρώην προέδρου ακούστηκαν σε απόσπασμα μιας σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Χίλαρι», η οποία εστιάζει και παρουσιάζει τον δημόσιο βίο της προεδρικής υποψηφίου του 2016, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και φυσικά της πρώην πρώτης κυρίας του Λευκού Οίκου. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπιλ Κλίντον ως πρόεδρος των ΗΠΑ παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη το 1998 διότι είπε ψέματα για τη σχέση του με τη Λεβίνσκι. Ο Μπιλ Κλίντον αθωώθηκε από τη Γερουσία. Την περίοδο που σύναψε την ερωτική σχέση η εκπαιδευόμενη Λεβίνσκι ήταν 22 ετών.

«Αυτό που έκανα ήταν άσχημο, αλλά δεν ήταν προσχεδιασμένο. Δεν σκέφτηκα, για παράδειγμα, ποιο είναι το πιο ηλίθιο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω και το έκανα», λέει ο Κλίντον στο ντοκιμαντέρ και συνεχίζει, «κάποιες φορές αισθάνεσαι σαν να καταρρέεις, να τρικλίζεις σαν ένας πυγμάχος μετά από έναν αγώνα 30 γύρων και ξαφνικά παρουσιάζεται κάτι μπροστά σου που θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να εκτονωθείς. Όλοι έχουμε άγχη, απογοητεύσεις και φόβους».

Bill Clinton addresses affair with Monica Lewinsky in Hulu docuseries

Στο ντοκιμαντέρ, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά συγνώμη από τη Λεβίνσκι, λέγοντας ότι αισθάνεται φρικτά που η ζωή της σημαδεύτηκε από τη σχέση τους, κάτι που ο ίδιος χαρακτηρίζει άδικο. Ωστόσο επισημαίνει ότι, όταν βλέπει κάποιος ότι τα πράγματα δεν επιστρέφουν στο φυσιολογικό με τα χρόνια, «πρέπει να αποφασίσει αυτός πώς ορίζει το φυσιολογικό», υποδηλώνοντας ότι η πρώην ερωμένη του πρέπει να προχωρήσει παρακάτω με τη ζωή της.

Να θυμίσουμε ότι το 1998 όταν ο Κλίντον κατηγορήθηκε για ερωτικό σκάνδαλο η πρώτη του αντίδραση ήταν: «Δεν είχα σεξουαλικές σχέσεις με αυτήν τη γυναίκα». Ατάκα που έμεινε ιστορία και ήταν ένα κατάφορο ψέμα.

Μπιλ Κλίντον, Μόνικα Λεβίνσκι
Ο πρωτοσέλιδος έρωτας του Λευκού Οίκου © EPA PHOTO

Ο Μπιλ Κλιντον περιγράφει στο «Hillary» παραγωγής Hulu πώς αποκάλυψε την αλήθεια για την ανάρμοστη σχέση του με τη νεαρή γυναίκα στη σύζυγό του, αλλά και στην κόρη του Τσέλσι. Όπως εξηγεί, το να παραδεχτεί την αλήθεια μπροστά στην 18χρονη κόρη του ήταν ακόμα πιο δύσκολο από το να μιλήσει στην Χίλαρι, και χαρακτηρίζει την εμπειρία φρικτή. Ερωτηθείς γιατί επέλεξε να ρισκάρει την οικογένεια, τον γάμο του και το αξίωμά του έχοντας σεξουαλικές επαφές με την Λεβίνσκι, απάντησε ότι δεν σκεφτόταν τίποτε από όλα αυτά όταν έκανε ό,τι έκανε. Οι πιέσεις εξάλλου της ζωής στον Λευκό Οίκο τον έκαναν να αποζητά μια διέξοδο για το άγχος του.

Δείτε το τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ «Χίλαρι» παραγωγής Hulu

Hillary (Official) Trailer • A Hulu Original Documentary

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ