- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Οι πέντε Τούρκοι που φέρονται ως δράστες βασανισμού και δολοφονίας τριών χριστιανών ιεραποστόλων το 2007, αφέθηκαν τώρα ελεύθεροι από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας στην πόλη Μαλάτια της ανατολικής Τουρκίας, επωφελούμενοι ένα νέο νομοσχέδιο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
Συγκεκριμένα στις 18 Απριλίου 2007 ο Τίλμαν Γκέσκε, Γερμανός υπήκοος, ο Νετζάτι Αϊντίν και ο Ουγούρ Γιουκσέλ, Τούρκοι χριστιανοί, είχαν δολοφονηθεί μέσα στον προτεσταντικό εκδοτικό οίκο Ζιρβέ, στη Μαλάτια. Πέντε νεαροί, διαβόητοι υπερεθνικιστές, τους είχαν δέσει και τους είχαν βασανίσει πριν τους κόψουν το λαιμό. Τότε, η έρευνα που είχε διεξαχθεί για τις τρεις δολοφονίες οδήγησε τις τουρκικές αρχές να τις συνδέσουν με ένα υπερεθνικιστικό δίκτυο, το λεγόμενο Εργκενεκόν, το οποίο, σύμφωνα με την τουρκική δικαιοσύνη, συνωμοτούσε για να ανατρέψει την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας.
Το πρακτορείο ειδήσεων Doğan αναφέρει ότι η δίκη των πέντε δεν έχει ολοκληρωθεί, και οι ύποπτοι απελευθερώθηκαν με περιοριστικούς όρους χάρη σε ένα νέο νόμο ο οποίος μείωσε στα πέντε χρόνια το ανώτατο διάστημα που μπορεί να προφυλακίζεται ένας ύποπτος πριν την αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης.
Ε.Μ.