Κοσμος

Κύπρος: Έκρηξη βόμβας σε ειδησεογραφικό όμιλο

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας υψηλής ισχύος στα γραφεία του ομίλου MC media σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κύπρο.

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Κύπρο μετά από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας υψηλής ισχύος στα γραφεία του ειδησεογραφικού ομίλου MC media. Αμέσως, τέθηκε σε κινητοποίηση η κυπριακή αστυνομία της Λεμεσού, αποκλείοντας τη σκηνή. Η βόμβα εξερράγη γύρω στις 2 τα ξημερώματα, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της ηλεκτρονικής εφημερίδας Cyprus times και άλλων αθλητικών ιστοσελίδων.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σημειώνει ότι «η κυβέρνηση καταδικάζει μετά βδελυγμίας τη βομβιστική επίθεση κατά του συγκροτήματος διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης Cyprus Times», προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια κατά της ελευθερίας του Τύπου, που είναι θεμελιώδους αξίας για τη δημοκρατία μας».

«Η Πολιτεία θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», διαβεβαιώνει ο κ. Κούσιος.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη γυάλινη είσοδο των γραφείων του ομίλου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες. Το έργο της προανάκρισης για τη βόμβα σε ειδησεογραφικό όμιλο στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη.