Κοσμος

Ρωσία: Η Τουρκία σπρώχνει 130.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα

Απορρίπτει τους τουρκικούς ισχυρισμούς για προσφυγική κρίση στην Ιντλίμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα
Πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Τούρκοι εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, προς τα ελληνικά σύνορα.

Δεν επιβεβαιώνονται από τη μεριά της Ρωσίας, οι ισχυρισμοί των Τούρκων περί προσφυγικής κρίσης στην Ιντλίμπ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται στη συρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και λιγότεροι από 35.000 έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό της Τουρκία, εντός του 2020.

«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.

Θέση για το θέμα πήρε και ο Σεργκέι Λαβρόφ: «Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη», δήλωσε υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογο του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.