Κοσμος

Λευκός Οίκος: Στήριξη Ντόναλντ Τραμπ σε Μητσοτάκη για τον Έβρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος «ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ/© EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Λευκός Οίκος: Ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει Μητσοτάκη για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο - Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές.

Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να προστατέψει τα σύνορα της στον Έβρο εξέφρασε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να ασφαλίσει τα σύνορα της και ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους για την αντιμετώπιση του μαζικού μεταναστευτικού κινήματος στην Ευρώπη» τονίζεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι την Καθαρά Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι αναγνωρίζει «το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους νόμους της πάνω στα σύνορά της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ