- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μαίνεται το σφυροκόπημα της Ιντλίμπ: 16 νεκροί Σύροι
Δείτε ζωντανή εικόνα από τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας
Ο Ερντογάν συνεχίζει για αντίποινα να σφυροκοπά τη συριακή Ιντλίμπ. Τουλάχιστον 16 νεκροί Σύροι στρατιώτες.
Μαίνεται το τουρκικό σφυροκόπημα της Ιντλίμπ στη Συρία, ως αντίποινα του Ερντογάν στην αεροπορική επιδρομή των δυνάμεων του Άσαντ κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 33 στρατιώτες.
Τουλάχιστον 16 νεκροί Σύροι στρατιώτες
Δεκαέξι Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς που διεξήγαγε ο τουρκικός στρατός στη βορειοδυτική επαρχία Ινλτίμπ, σε αντίποινα για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί διεξήχθησαν «από το πυροβολικό ή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη» και είχαν στόχο θέσεις του συριακού στρατού, κυρίως στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.
«Δεκαέξι μαχητές των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς» δήλωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.
Η Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι απάντησε στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στις οποίες σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιώτες στην επαρχία Ιντλίμπ.
«Όλες οι γνωστές θέσεις του συριακού καθεστώτος δέχθηκαν τα πυρά των χερσαίων και εναέριων μονάδων μας», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σε ανακοίνωσή του.
Η Τουρκία απαιτεί οι μεγάλες δυνάμεις να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ιντλίμπ
Η κυβέρνηση της Τουρκίας αξίωσε η διεθνής κοινότητα να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη βορειοδυτική Συρία, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση των αεροπορικών πληγμάτων του συριακού καθεστώτος και της συμμάχου του Ρωσίας.
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μέτρα για να προστατεύσει τους αμάχους και θα θέσει σε εφαρμογή μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού» στην περιοχή της Ιντλίμπ, όπου 34 τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε βομβαρδισμούς για τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί τη Δαμασκό, ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.
«Εκατομμύρια άμαχοι βομβαρδίζονται εδώ και μήνες. Υποδομές, όπως σχολεία και νοσοκομεία, γίνονται συστηματικά στόχος από το καθεστώς» της Συρίας, πρόσθεσε ο Αλτούν σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.
«Οι προστάτες [του καθεστώτος], η Ρωσία και το Ιράν, θα χάσουν όλη τους την αξιοπιστία εάν αποτύχουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους να μειωθούν τα βίαια επεισόδια και οι εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ», συμπλήρωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.
Η ΕΕ βλέπει τον κίνδυνο η ένταση στην Ιντλίμπ να κλιμακωθεί σε διεθνή σύγκρουση
Η ένταση στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας μπορεί να κλιμακωθεί σε μεγάλη διεθνή σύγκρουση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά του στην ασφάλεια.
«#Idlib – Η συνεχιζόμενη κλιμάκωση πρέπει να σταματήσει επειγόντως. Υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί σε μεγάλη, ανοικτή, διεθνή στρατιωτική αντιπαράθεση. Προκαλεί επίσης αβάστακτο ανθρωπιστικό πόνο και θέτει αμάχους σε κίνδυνο», ανέφερε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ σε ανάρτησή του στο Twitter.
«Η ΕΕ καλεί όλες τις πλευρές σε άμεση αποκλιμάκωση και εκφράζει τη λύπη της για όλες τις ζωές που χάθηκαν. Η ΕΕ θα εξετάσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της στην ασφάλεια. Είμαστε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους παράγοντες», πρόσθεσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.