Κοσμος

Τζορτζ και Σάρλοτ στην απομόνωση - Ο κοροναϊός στο σχολείο τους

Τέσσερις μαθητές στο πριγκιπικό δημοτικό εμφάνισαν συμπτώματα και ελέγχονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ
Πρίγκιπας Τζορτζ και πριγκίπισσα Σάρλοτ © EPA/ANDY RAIN

Έκλεισε για προληπτικούς λόγους το σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ και της Σάρλοτ. Στο σπίτι σε απομόνωση τα παιδιά της Κέιτ και του Ουίλιαμ.

Το ιδιωτικό σχολείο του πρίγκιπα Τζορτζ και της πριγκίπισσας Σάρλοτ στο Μπάτερσι του Λονδίνου είναι ένα από τα τελευταία «θύματα» του νέου κοροναϊού στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το σχολείο κλείνει και οι μαθητές του εστάλησαν σπίτι για να τεθούν σε «απομόνωση» καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη διάδοση του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερις μαθητές στο πριγκιπικό δημοτικό εμφάνισαν συμπτώματα και υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματά τους δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.

Συνολικά 13 σχολεία σε όλη τη Βρετανία έχουν κλείσει προληπτικά καθώς εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα με βήχα και πυρετό.

Οι σχολικές εκδρομές έχουν αναβληθεί. Είναι η περίοδος που τα σχολεία στη Βρετανία κάνουν εκδρομές για σκι.

21580135.jpg
Τζορτζ και Σάρλοτ με τη στολή του σχολείου © EPA/Duke and Duchess of Cambridge / Kensington Palace

Σύμφωνα με τα διαρκώς ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 82.164 κρούσματα και 2.801 θάνατοι σε 44 χώρες παγκοσμίως.

Μετά την Κίνα, η Νότια Κορέα ακολουθεί με 1.595 κρούσματα και 13 θανάτους και ακολουθεί η Ιταλία με 453 κρούσματα και 12 θανάτους, η Ιαπωνία με 189 κρούσματα και 3 θανάτους, και το Ιράν με 139 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 19 θανάτους.

Όπως αναφέρει ο κ. Δημόπουλος πλέον τα νέα κρούσματα ημερησίως είναι περισσότερα στα κράτη εκτός Κίνας, από ότι στην Κίνα.

Χθες επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Ελλάδα, Βραζιλία, Γεωργία, Πακιστάν, Βόρεια Μακεδονία. Σε όλες τις περιπτώσεις οι ασθενείς είχαν ταξιδέψει πρόσφατα είτε στην Ιταλία είτε στο Ιράν. Ενδιαφέρον προκαλεί η περίπτωση μιας γυναίκας από την Ιαπωνία στην οποία ανιχνεύτηκε ο κορωνοϊός για 2η φορά μετά την αρχική πρωτολοίμωξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ