Κοσμος

Κοροναϊός στην Ιταλία: «Έσπασε» το φράγμα των 400 κρουσμάτων

Οκτώ ανήλικοι μεταξύ των φορέων του επικίνδυνου ιού - «Καθαρές» οι εξετάσεις νεογέννητου με μητέρα θετική στον Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοροναϊός στο Μιλάνο
Κοροναϊός στο Μιλάνο/ © EPA/OURAD BALTI TOUATI

Κοροναϊός: Στους 401 οι φορείς στην Ιταλία, με μια γυναίκα θετική στον Covid-19 να φέρνει στον κόσμο έναν υγιέστατο μωρό αρνητικό στον επικίνδυνο ιό.

Στα 401 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία. Μεταξύ αυτών και οκτώ ανήλικοι στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, οι οποίοι όμως δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι 12 φορείς έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή, ενώ από την αρχή της εξάπλωσης του Covid-19 στην ευρωπαϊκή χώρα έχουν γίνει καλά τρεις ασθενείς.

Σημειώνεται ότι μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα εμφανίζεται πλέον στον παγκόσμιο χάρτη του κοροναϊού, ο οποίος ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.770. Παγκοσμίως τα κρούσματα ανέρχονται σε 81.315, εκ των οποίων τα 78.064 είναι στην Κίνα, τα 1.261 στη Νότια Κορέα, τα 178 στην Ιαπωνία και τα 139 στο Ιράν.

Κοροναϊός: Ξεπέρασαν τους 400 οι φορείς στην Ιταλία

Ενθαρρυντικό στοιχείο για την Ιταλία μια γυναίκα θετική στον ιό που γέννησε στην πόλη Πιατσέντσα στο βόρειο τμήμα της χώρας ένα μωρό, το οποίο χαίρει άκρας υγείας και είναι αρνητικό στον Covid-19.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ