Κοσμος

Βίντεο: Το πρόσωπο της αστυνομικής βίας και το 6χρονο θύμα με λυγμούς

«Για ποιον είναι οι χειροπέδες», ρωτά το παιδί - «Για σένα», απαντά το όργανο της τάξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Body-cam footage of six-year-old girl's arrest by US police

Νέο βίντεο από το περιστατικό αστυνομικής βίας σε σχολείο στο Ορλάντο. Πώς πέρασαν χειροπέδες σε 6χρονη που φώναζε βοήθεια και έκλαιγε.

Νέο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη σύλληψη ενός κοριτσιού έξι ετών σε σχολείο της Φλόριντας των Ηνωμένων Πολιτειών. Από την τοποθετημένη στο σώμα του αστυνομικού κάμερα καταγράφεται η στιγμή που περνούν χειροπέδες στο παιδί, το οποίο κλαίει με λυγμούς, φωνάζει βοήθεια και παρακαλά το όργανο της τάξης να μην την απομακρύνει από το σχολείο.

Η μικρή Κάια Ρολ οδηγήθηκε με τα χέρια δεμένα στο περιπολικό μετά από μια έκρηξη θυμού της σε σχολείο του Ορλάντο. Η αστυνομία κλήθηκε όταν το κορίτσι στο ξέσπασμά του άρχισα να κλωτσά και να χτυπά το προσωπικό του σχολείου. Μέχρι να έρθει η αστυνομία η μικρή είχε ηρεμήσει.

Στο βίντεο φαίνεται η μαθήτρια να κάθεται σε μια καρέκλα και να ακούει τη δασκάλα της όταν την πλησιάζει ο αστυνομικός. Η μικρή ρωτά «για ποιον είναι οι χειροπέδες». «Για σένα» απάντησε ο αστυνομικός Ντένις Τέρνερ. Η 6χρονη ακούγεται να φωνάζει «βοήθεια, βοηθήστε με» καθώς την οδηγούν στο περιπολικό.  «Πρέπει» της λέει ο δεύτερος αστυνομικός. «Σας παρακαλώ δώστε μου μια δεύτερη ευκαιρία», λέει το κοριτσάκια. Ο Τέρνερ δεν πέρασε από ΕΔΕ… απολύθηκε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ