Κοσμος

Πρόστιμο σε κτηνοτρόφο που έριχνε γροθιές στα πρόβατα

Πόσα θα κληθεί να πληρώσει - Το βίντεο της PETA που τον «έκαψε» - Προσοχή σκληρές εικόνες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σκληρές εικόνες: Κτηνοτρόφος είχε κάνει «σάκο του μποξ» τα κεφάλια των προβάτων - Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει ένας κτηνοτρόφος στη Σκωτία, ο οποίος χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι τα πρόβατά του. Ο 59χρονος δήλωσε ένοχος ενώπιον δικαστηρίου στο Εδιμβούργο. Τα επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του ήταν πολλά, με οργάνωση για την προστασία των ζώων να παρουσιάζει εικόνες που «έκαιγαν» τον κτηνοτρόφο.

Ο 59χρονος πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 550 λιρών (σ.σ. 660 ευρώ), όπως ανακοίνωσε το σκωτσέζικο τμήμα της Υπηρεσίας Πρόληψης της Κακομεταχείρισης των Ζώων (SPCA). Ο τοπικός επικεφαλής της SPCA Τζον Τσίζχολμ τόνισε πως ευελπιστεί αυτή η τιμωρία να αποτελέσει μία «προειδοποίηση» για τον κτηνοτρόφο, που υιοθέτησε μία τέτοια «απαράδεκτη συμπεριφορά». Το βίντεο που παρουσίασε η PETA δεν άφηνε περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς ο κτηνοτρόφος μετέτρεψε σε... σάκο του μποξ τα κεφάλια των προβάτων. Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες από τη βάναυση συμπεριφορά του 59χρονου.

Αντιμετωπίζοντας τα ως «ζωικό κεφάλαιο», πολλοί είναι οι κτηνοτρόφοι που δεν ενδιαφέρονται για την ποιότητα ζωής των προβάτων, υιοθετώντας βίαιες πρακτικές για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά, σύμφωνα με την PETA, η οποία αναφέρει και περιπτώσεις όπου έγινε χρήση taser για να ακινητοποιηθούν τα οικόσιτα θηλαστικά.

Χωρίς τέλος η κακομεταχείριση των προβάτων - Τα χτυπούν με taser

«Ακόμη και εάν σήμερα αυτή η απόφαση σήμανε μία νίκη για τα ζώα, αυτού του είδους η κακομεταχείριση είναι καθημερινή στη βιομηχανία μαλλιού» εξήγησε από τη μεριά του ο Τζέισον Μπέικερ, αντιπρόεδρος των διεθνών εκστρατειών της ΡΕΤΑ.

«Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι κάθε φορά που επισκεπτόμαστε ένα υπόστεγο -είτε αυτό βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία ή στην Αυστραλία και στις ΗΠΑ είτε στη Νότια Αμερική- γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας βιαιοπραγίας απέναντι στα πρόβατα» κατήγγειλε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «κλοτσιές και γρονθοκοπήματα».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι αντίκρισε περιπτώσεις ζώων «που χτυπήθηκαν στο κεφάλι με όπλα ηλεκτρικής εκκένωσης (σ.σ. taser)».