Κοσμος

Φόνοι Μπάξτερ: Τιμωρούσε τη γυναίκα του αν δεν έκανε σεξ κάθε μέρα

Ο Αυστραλός, πρώην παίκτης ράγκμπι, που έκαψε σύζυγο και παιδιά και στη συνέχεια αυτοκτόνησε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η άτυχη Χάνα Κλαρκ με τα παιδιά της
Η άτυχη Χάνα Κλαρκ με τα παιδιά της © CLARKE FAMMILY

Νέες λεπτομέρειες για τον φόνο της Χάνα Κλαρκ και των παιδιών από τον σύζυγό της πρώην παίκτη του ράγκμπι στην Αυστραλία.

Συγκλονίζει την Αυστραλία η υπόθεση των φόνων της Χάνα Κλαρκ και των τριών παιδιών της από τον σύζυγό της Ρόουαν Μπάξτερ, πρώην παίκτη ράγκμπι. Ο 42χρονος περιέλουσε με βενζίνη την ηλικίας 31 ετών σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους μέσα στο αυτοκίνητό τους την περασμένη Τετάρτη και τους έκαψε ζωντανούς, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε σε δρόμο του Καμπ Χιλ στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας.

Στο μεταξύ ο επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών αποσύρθηκε από την υπόθεση κατηγορούμενος για προσβλητικά σχόλια σε βάρος των θυμάτων των φόνων. Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης, ο επιθεωρητής Μαρκ Τόμσον είπε ότι ενδέχεται να πρόκειται για μια υπόθεση ενός άνδρα «που έφτασε στα άκρα εξαιτίας όσων υπέφερε». Τα σχόλια προκάλεσαν οργή στην Αυστραλία.

Η επικεφαλής της Αστυνομίας στο Κουίνσλαντ Καταρίνα Κάρολ δήλωσε ότι ο αστυνόμος Τόμσον λυπάται πολύ για το πώς ερμηνεύτηκε η τοποθέτησή του και προσφέρθηκε να αποχωρήσει από την υπόθεση.

22304357.jpg
Λουλούδια στον τόπο του εγκλήματος αφήνουν οι Αυστραλοί © EPA/DAN PELED

Στο μεταξύ στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες λεπτομέρειες για την υπόθεση και την οικογενειακή κατάσταση στο σπίτι των Μπάξτερ. Φίλη της άτυχης γυναίκας, που τη γνώρισε πέρυσι σε γυμναστήριο, αποκάλυψε σε αυστραλιανό μέσο ενημέρωσης ότι η 31χρονη βίωνε την κακοποίηση και την ενδοοικογενειακή βία σε όλη τη διάρκεια της σχέσης της με τον δράστη που την απειλούσε μεταξύ άλλων ότι, αν δεν έκανε σεξ μαζί του κάθε μέρα, θα χτυπούσε τα παιδιά τους και της απαγόρευε να φορά σορτς στο γυμναστήριο για να μη μαγνητίζει τα βλέμματα των ανδρών.

22304348.jpg
Το αυτοκίνητο που η Χάνα και τα παιδιά της κάηκαν ζωντανοί © EPA/DAN PELED

«Εργάζομαι με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κι όταν μου εξομολογήθηκε [η Κλαρκ] για πρώτη φορά τι περνούσε τόσον καιρό, δεν πίστευε ότι ήταν κι η ίδια θύμα. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό της, επειδή, όπως μου έλεγε “δεν με έχει χτυπήσει”» είπε η Μάνια Γουόλεϊ. «Όταν όμως άρχισα να της αναφέρω τι σημαίνει συναισθηματική, σεξουαλική, ακόμη και οικονομική κακοποίηση, κατάλαβε ότι τα είχε και αυτή βιώσει όλα αυτά. Της ασκούσε απόλυτο έλεγχο και, αν δεν έκανε σεξ μαζί του, τιμωρούσε όχι μόνον την ίδια, αλλά και τα παιδιά. Δεν την άφηνε να πηγαίνει συχνά στο γυμναστήριο, που ήταν το πάθος της. Της έλεγχε τους λογαριασμούς της στο Facebook, την κατηγορούσε ότι τον απατούσε όταν δεχόταν μηνύματα από άνδρες, ακόμη κι από κοινούς γνωστούς τους, την κατηγορούσε ότι φλέρταρε με άλλους».

Η Γουόλεϊ είπε ότι ο 42χρονος συχνά έκανε προσβλητικά σχόλια για την εμφάνιση της γυναίκας του. «Την ώρα που διάλεγε τα ρούχα της για να ντυθεί της έλεγε διάφορα, όπως “κοίτα την κοιλιά σου, είναι αηδιαστικό” κι άλλα τέτοια. Όποτε ερχόταν στο γυμναστήριο φορούσε κολάν κι όταν τη ρώτησα μια φορά γιατί, μου απάντησε ότι δεν την άφηνε ο άνδρας της να φορά σορτς επειδή θα ήταν προκλητική». Η Γουόλεϊ, που ως κοινωνική λειτουργός ασχολείται εδώ και μια δεκαετία με υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, αποκάλυψε κι ένα τρομακτικό σχόλιο που είχε κάνει ο Μπάξτερ στο θύμα για την προηγούμενη σχέση του με τη μητέρα του πρώτου του παιδιού: «Είχε κολλήσει στο μυαλό της Χάνα αυτό που είχε πει ο Μπάξτερ στην προηγούμενη σύντροφό του, ότι αν τον εγκατέλειπε κι έπαιρνε μαζί της το παιδί τους, εκείνος θα το σκότωνε και θα αυτοκτονούσε. Δεν το έκανε, βέβαια, αλλά αυτές οι απειλές, όλα αυτά που λένε τέτοιοι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνα». Σύμφωνα με την Γουόλεϊ η 31χρονη είχε εγκαταλείψει τον δράστη στις 5 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ