Κοσμος

«Ήθελα να σκοτώσω»: Οπαδός του ISIS ομολόγησε χτύπημα στο Λονδίνο

Σχεδίαζε βομβιστική επίθεση στον καθεδρικού ναό του Αγίου Παύλου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαφίγια Αμίρα Σάιχ
Σαφίγια Αμίρα Σάιχ © MET POLICE

Οπαδός του ISIS ομολόγησε ότι σχεδίαζε τρομοκρατική ενέργεια με πολλά θύματα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

Ένοχη ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης δήλωσε 36χρονη οπαδός του Ισλαμικού Κράτους, η οποία κατηγορείται για τον σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο.

H Σαφίγια Αμίρα Σάιχ από το Χέιζ του δυτικού Λονδίνου ομολόγησε ότι σχεδίαζε τα χτυπήματα καθώς και τη διάδοση τρομοκρατικού προπαγανδιστικού υλικού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η οπαδός του ISIS είχε έλθει σε επαφή με άτομο που μπορούσε να της φτιάξει βόμβες και έκανε αναγνωριστικές επισκέψεις στον καθεδρικό του Αγίου Παύλου και σε ξενοδοχείο ως πιθανούς στόχους της. Στο τρίμηνο Αυγούστου – Οκτωβρίου του 2019 η 36χρονη ετοιμαζόταν να δηλώσει πίστη και αφοσίωση στο «Ισλαμικό Κράτος», ενώ μοιράστηκε προπαγανδιστικό τρομοκρατικό υλικό μέσω ομάδων που χρησιμοποιούν το Telegram. Η ποινή της αναμένεται να ανακοινωθεί στις 12 Μαΐου.

12170091.jpg
Καθεδρικός ναός Αγίου Παύλου © . EPA/KERIM OKTEN


Εν αγνοία της είχε αναπτύξει σχέσεις και βρισκόταν σε επαφή μηνυμάτων με μυστικούς πράκτορες των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών. «Ήθελα να σκοτώσω πολλούς», είχε γράψει σε ένα από τα μηνύματά της η Σαφίγια. «Θέλω να χτυπήσω εκκλησία, μια μέρα σαν τα Χριστούγεννα. Πάντα στέλνω απειλές αλλά τώρα θέλω να τις πραγματοποιήσω».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ