Κοσμος

Απίστευτο: Ασθενής παίζει βιολί ενώ χειρουργείται στον εγκέφαλο

Υπήρχε σοβαρός λόγος - Της το ζήτησαν οι χειρουργοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Patient plays violin during brain tumor removal l ABC News

Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το χειρουργείο του King's College του Λονδίνου. Ασθενής παίζει βιολί ενώ χειρουργείται για αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο.

Ασθενής στο νοσοκομείο του King's College στο Λονδίνο παίζει βιολί ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η επέμβαση για αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο. Το συγκλονιστικό βίντεο τράβηξε η ίδια η ιατρική ομάδα του λονδρέζικου νοσοκομείου.

Η 53χρονη Ντάγκμαρ Τέρνερ από τη Νήσο του Ουάιτ διαγνώσθηκε με όγκο στον εγκέφαλο το 2013 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο όγκος εντοπίστηκε στον δεξιό πρόσθιο λοβό του εγκεφάλου της, κοντά σε μια περιοχή που ελέγχει τις λεπτεπίλεπτες κινήσεις του αριστερού χεριού.

Η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου ζήτησε από την Τέρνερ να παίξει βιολί κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ώστε να σιγουρευτούν ότι τμήματα του εγκεφάλου της που ελέγχουν λεπτεπίλεπτες κινήσεις των χεριών της δεν θα υποστούν βλάβη κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου, στο οποίο απαιτείται ακρίβεια χιλιοστού.

Η μουσικός, η οποία συμμετέχει στη συμφωνική ορχήστρα του τόπου της, ανησυχούσε ότι η εγχείρηση θα συνεπαγόταν την απώλεια της ικανότητάς της να παίζει βιολί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ