Κοσμος

Ώρα μηδέν για τον Γουάινστιν - Πλησιάζει η ετυμηγορία

Έξαλλος ο δικαστής με την υπεράσπιση για άρθρο σχετικό με την υπόθεση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πλησιάζει η ώρα της ετυμηγορίας για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και βιασμό σε βάρος δύο γυναικών.

Ο δικαστής στην υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον μεγιστάνα και πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, προειδοποίησε την υπεράσπιση ότι θα λάβει μέτρα αν συνεχίσει να μιλά με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης για την υπόθεση. Η οργή του δικαστή οφείλεται σε άρθρο γνώμης που έγραψε η επικεφαλής της υπερασπιστικής ομάδας του Γουάινστιν, το οποίο δημοσιεύτηκε το Σάββατο.

Ειδικότερα στο άρθρο στο περιοδικό «Newsweek» η Ντόνα Ροτούνο έγραψε απευθυνόμενη προς το σώμα των ενόρκων «να πράξετε αυτό που πιστεύετε εσείς ότι είναι το σωστό». Ωστόσο, η συνήγορος διευκρίνισε ότι το άρθρο δεν απευθυνόταν στους ενόρκους.

Στο μεταξύ οι επτά άνδρες και πέντε γυναίκες που απαρτίζουν το σώμα των ενόρκων έχουν αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα για να συσκεφθούν και να καταλήξουν στην ετυμηγορία τους.

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν έχει δηλώσει αθώος τόσο στην κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος της βοηθού παραγωγής, Μίμι Χαλέγι και στην κατηγορία του βιασμού της πρώην ηθοποιού, Τζέσικα Μαν.

Η δίκη ξεκίνησε πριν από έναν μήνα στη Νέα Υόρκη.